Buffé 1
LEDARE & MEDARBETARE EMMA SHEVTZOFF Fotograf Emma
upptäckte sitt matintresse när hon under fotoutbildningen började lösa sina uppgifter hemma vid köksbordet. Vill du ha mer matinspiration? Missa inte @tidningenbuffe på Instagram. Vi vill ha något att samlas kring, dela erfarenhet från och åsikter om. FÖRR, TYP PÅ 90-talet, var det populärt att undvika sådant som var just populärt. Att inte befatta sig med det som den breda massan för tillfället omfamnade. Om ”alla” gillade Seinfeld skulle man ogilla Seinfeld. Om alla åkte till London skulle man boka en biljett till Prag. Och så vidare. Idag ser världen, tack och lov, annorlunda ut. Det är okej att gilla samma saker som sin nästa. Det är till och med eftersträvansvärt. Vi vill ha något att samlas kring, dela erfarenhet från och ha åsikter om. NÄR VI TRÄFFADE Joel Åhlin, en av krögarna bakom stjärnkrogen Agrikultur i Stockholm och planerade för nyårsreportaget råkade jag nämna vilket genomslag den mat vi presenterar på dessa sidor och på buff e.se har. Att i runda tal en miljon av er, kära läsare, tillagar minst ett recept ur varje nummer. Jag nämnde även, med illa dold förtjusning, att de recept som brukar få allra störst uppmärksamhet är dem vi gör i samband med högtider. NU SKULLE JAG möjligen överdriva om jag påstod att jag såg svettpärlor i Joels panna eller hörde hur hans hjärtslag ökade. Men exalterad, och lite nervös, det blev han. ”Vadå, du menar att det kommer att fi nnas familjer i typ Blekinge som lagar ’mina’ lobster rolls på nyårsafton?”. Jag kan inte svara för ett helt landskap men rent statistiskt kommer ni vara fl era familjer bara i Blekinge som ringer ut 2021 med just lobster rolls. Om inte annat så för att ni borde. De är nämligen fantastiska. Trevlig läsning! Idag är hon en av landets skickligaste matfotografer, du hittar hennes foton på sidorna 26–33. Hur gör du nyårsafton extra festlig? – Roligast tycker jag är att få duka och dekorera. Ljus, vimplar och ballonger – det kan inte bli för mycket! Vad ser du mest fram emot med 2022? – Jag ser fram emot att utveckla ett fotoprojekt som jag startat tillsammans med en vän. LINDA DAHL Konditor 15 års erfarenhet från fl era anrika restauranger: när det för Buffé vankades nyårsdesserter föll valet självklart på konditorn Linda Dahl. Se hennes recept på sidorna 20–25. Hur gör du nyårsafton extra festlig? – Det är alltid kul att få använda lite lyxigare råvaror som till exempel löjrom och pilgrimsmusslor samt avsluta med en chokladdessert. Vad ser du mest fram emot med 2022? – Att få göra fler restaurangbesök utan coronaavstånd! ICA-handlare i fokus MARIE PALMÉN ICA Supermarket Matmor, Trollhättan Tillsammans med sin man Christian driver Marie ICA Supermarket Matmor – en butik mitt i Trollhättans centrum med stort fokus på butikslagad mat. Hur fi rar ni in det nya året? – Genom att erbjuda våra kunder en Johan Lindberg, redaktionschef FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölk protein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 5 BUFFÉ #12/2021 lyxig trerätters helt lagad i vår butik. På nyårsafton vill vi att alla ska ha möjligheten att äta extra gott, även om man inte har tid eller möjlighet att laga maten själv. Har ni några planer för nästkommande år? – Nästa år planerar vi en stor förnyelse av butiken med nya klimatsmarta kyldiskar, större sortiment och ännu fl er färskvaror. Verkligen något att se fram emot! Ledare @tidningenbuffe
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
...
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson.