Loading...
Buffé 1
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
EFTERRÄTT BAKAD CHOKLAD MED KÖRSBÄR OCH MANDEL 6
PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g äggulor 4–5 stycken 150 g mjölkchoklad gärna minst 37 % kakao 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) ½ dl strösocker Topping 1 dl skalad mandel 1 tsk olja ½ krm salt 100 g smör 1 ½ dl körsbärssylt eller -marmelad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 100 °C. Rör ihop äggulorna i en bunke. Hacka chokladen och lägg i en annan bunke. Koka upp grädde, mjölk och socker. Häll över äggulan under vispning. Sila ner smeten i chokladen och blanda till en slät smet. 2. Häll upp i 6 portionsformar. Ställ in en form med vatten på botten av ugnen. Ställ in formarna på ett galler i mitten av ugnen och baka 50–60 minuter eller tills de stannat i formen. Låt svalna och ställ i kylen. 3. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda mandeln med olja och salt och lägg i en ugnsform. Rosta ca 10 minuter tills de är gyllene. Låt svalna och hacka grovt. 4. Ta ut formarna från kylen 30 minuter före servering. Bryn smöret. Toppa den bakade chokladen med körsbärssylt och mandel. Skeda över smöret vid servering. TIPS! Gör den bakade chokladen dagen innan och förvara i kylen. Ta fram 30 minuter före servering. Spara de överblivna äggvitorna i kylskåpet i upp till fem dagar eller frys in. 22 BUFFÉ #12/2021
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
...
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson.