Buffé 1
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
VARDAG KRÄMIG KYCKLING MED MAJS, SOLTORKAD TOMAT
OCH APELSIN 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 1 förp majskorn ca 340 g 600 g kycklinglårfilé 1 msk smör 1 riven vitlöksklyfta 1 tsk torkad dragon ½ burk soltorkade tomater à 200 g 3 dl vispgrädde 1 förp kokta vita bönor ca 380 g 1 msk finrivet apelsinskal salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Häll av majsen. Fräs kycklingen i smör tills den får lite färg, krydda med 2 krm salt. Tillsätt vitlök, majs och dragon och fräs ytterligare några minuter. Strimla tomaterna och tillsätt tillsammans med grädden. Låt koka 5–10 minuter eller tills kycklingen är klar. 2. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönor och apelsinskal och smaka av med salt och peppar. TIPS! Servera med valfritt matgryn som matvete, ris eller couscous. CITRONPASTA MED VANNAMEIRÄKOR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 400 g linguine eller spaghetti 3 skivade vitlöksklyftor 1–2 krm chiliflakes 400 g vannameiräkor ½ tsk salt 2 msk finrivet citronskal 2 dl hackad persilja smör, olivolja GÖR SÅ HÄR 1. Fräs vitlök, chiliflakes och räkor i 1 msk smör och 1 msk olja tills det får lite färg. Krydda med salt. 2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet. 3. Vänd ner pasta, citronskal, 3 msk smör, 1 msk olja och persilja i stekpannan och värm. Tillsätt lite av pastavattnet och rör om. Pressa gärna över citron och servera direkt. 30 BUFFÉ #12/2021
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
...
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson.