Buffé 1
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
... MATNYTTIGT Värmande vinterskål Under vinjetten Matnyttigt bjuder vi tillsammans med kocken och kokboksförfattaren Frida Ronge på lite nyttigare matinspiration. Ännu fl er hälsosamma tips hittar du på buffe.se KYCKLINGSOPPA MED QUINOA, CITRON OCH YOGHURT 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 hel kyckling ca 1 kg 6 skalade vitlöksklyftor 6 vitpepparkorn 2 lagerblad 1 skivad gul lök 2 dl quinoa ½ purjolök, den vita delen 1 msk olja 1 dl färskpressad citronjuice 1 msk fi nrivet citronskal ½ dl hackad dill ½ dl hackad bladpersilja 150 g sockerärtor 2 dl matyoghurt (10 %) salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Lägg kycklingen i en stor kastrull och häll på 2 liter vatten. Tillsätt 4 vitlöksklyftor, vitpeppar, lagerblad, gul lök och 1 msk salt. Låt koka upp och koka kycklingen under lock ca 45 minuter eller tills den är klar och innertemperaturen är 82 °C intill benet. Skumma av buljongen om det behövs. Lyft upp kycklingen och koka buljongen ytterligare 10 minuter. Sila buljongen och smaka av med salt och peppar. 2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Hacka 2 vitlöksklyftor. Skölj och strimla purjolöken. Ta bort köttet från kycklingen och dela i mindre bitar. Servera en värmande soppa extra allt! Här är det enda receptet du behöver i vinter: med kyckling, quinoa och citron. FRIDA RONGE BOR: Stockholm GÖR: Kock, kokboksförfattare och gastronomisk ledare på restaurangen Tak INSTAGRAM: @fridaronge 3 ANLEDNINGAR ATT ÄTA QUINOA - En bra källa till protein - Glutenfritt - Fiberrikt 35 BUFFÉ #12/2021 3. Fräs purjolök och vitlök i olja på medelvärme tills den mjuknar. Tillsätt kycklingen och citronjuice och -skal, låt koka ca 10 minuter. Tillsätt dill och persilja. 4. Strimla sockerärtorna. Lägg upp kycklingen i skålar och fördela buljongen över. Toppa med quinoa, purjolök, sockerärtor, yoghurt, peppar och gärna dill. RECEPT FRIDA RONGE STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO SIMON BAJADA
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson.