Buffé 1
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
EFTERRÄTT TIPS! Gör inkokta aprikoser, citronsock
er och färskostkräm till fattiga riddare i förväg. FATTIGA RIDDARE MED INKOKTA APRIKOSER OCH FÄRSKOSTKRÄM 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 stort ägg 1 dl vetemjöl 2 dl mjölk 1 ½ krm salt 6 skivor brioche 3 msk smör till stekning citronmeliss Inkokta aprikoser 15 torkade aprikoser 3 msk färskpressad citronjuice ½ dl strösocker 1 stjärnanis ¾ dl mörk rom Citronsocker 1 ½ dl strösocker 1 msk finrivet citronskal Färskostkräm 150 g färskost 2 msk florsocker 1 ½ dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR 1. Inkokta aprikoser: Skär aprikoserna i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka upp ¾ dl vatten, citronjuice, socker och stjärnanis. Häll över aprikoserna och blanda ner rommen. GLASSBOMB MED ITALIENSK MARÄNG CA 10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 ½ liter vaniljglass ½ liter valfri sorbet t ex hallon eller citron 1 färdig marängbotten ca 20 cm i diameter Italiensk maräng 2 dl strösocker 3 äggvitor GÖR SÅ HÄR 1. Ta fram glassen och sorbeten. Klä insidan av en liten skål som rymmer ca ½ liter med plastfolie. Tryck ut sorbeten i den och ställ i frysen. Klä insidan av en större skål eller bunke ca 20 cm i diameter med plastfolie. Tryck ut glassen i ett tjockt lager längs kanterna, men spar 3–4 dl. Lämna ett hål i mitten lika stort som skålen med sorbet. Ta ut sorbeten ur skålen och ta bort plasten. Lägg sorbeten i hålet i glasskålen och bred över vaniljglassen. Täck med plastfolie och frys minst 4 timmar. 21 BUFFÉ #12/2021 2. Citronsocker: Blanda socker med citronskal. 3. Färskostkräm: Blanda färskost och socker i en bunke. Vispa grädden och vänd ner. 4. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk och salt till en smet. Doppa brödet i smeten lite snabbt och stek på båda sidor i smör tills det blir gyllene. Doppa i citronsockret och halvera. Lägg upp på 6 tallrikar och klicka på färskostkräm. Toppa med aprikoserna och ringla över lite av romlagen. Toppa med citronmeliss. Servera direkt. 2. Italiensk maräng: Blanda socker och ¾ dl vatten i en liten kastrull. Koka upp och låt koka tills 121 °C. Vispa under tiden äggvitan till ett skum, gärna i en köksmaskin. När sockerlagen är 121 °C, häll ner i äggvitan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Vispa 5–10 minuter tills marängen svalnat. 3. Lägg marängbotten på en tallrik och stjälp upp glassbomben på botten och ta bort plasten. Bred den italienska marängen på glassen och bränn av med en brännare. Ställ i frysen till servering. TIPS! Ställ bunkarna i frysen ca 30 minuter innan du ska använda dem. Välj din favoritglass och -sorbet att fylla glassbomben med! Glassbomben går fint att göra helt färdig dagen innan och förvara i frysen fram till servering.
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
...
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson.