Buffé 1
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
TREND Maräng Mästare på maräng PODCAST FÅ DESSERT
ER KÄNNS så festliga som maräng. Vi laddar upp med tipsen och inspirationen som hjälper dig att lyckas med nyårsaftons marängbak! ÄLSKAR DU BAKNING och allt som hör därtill? Då är podcasten Tillåt kakor med receptkreatörerna Camilla Hamid och Emma Brink Rask ett måste för dig! I avsnittet Så lyckas du med maräng! djupdyker Camilla och Emma i marängernas värld och delar med sig av all sin kunskap om det sockriga bakverket – hur kommer det sig att äggvita faktiskt blir maräng? Vad är egentligen skillnaden mellan fransk, italiensk och schweizisk maräng? Och hur får man till den perfekta konsistensen? Lyssna och lär! ”Den italienska marängen ska vara slät som raklödder.” – Den prisade bagaren och konditorn Johan Sörberg Sväva på sockermoln Maräng plus chocolate chips är lika med ren magi! SOCKERSÖTA TRENDER, HELST med bara ett fåtal ingredienser, dyker upp titt som tätt på sociala medier som Tiktok, Instagram och Youtube. Den senaste bland en rad hypade desserter är ett bakverk där chokladknappar möter maräng! De ursöta marängerna är lätta som moln, har en frasig utsida, mjuk, marshmallowliknande insida och är fyllda med ljuvligt goda chokladknappar. Dessutom är de enklare än du tror att lyckas med! Recept på maränger med chocolate chips hittar du på buffe.se TRE FRÅGOR ROY FARES Konditor, kokboksförfattare och grundare av bageriet Mr Cake Hör maräng till vardag, fest eller både och enligt dig? – Jag tycker att maräng alltid är en god idé! Att använda det som dekoration på exempelvis en fin paj eller en härlig glasstårta till nyårsmiddagen adderar ett extra festligt element. Italiensk maräng kan vara svårt att lyckas med. Har du något knep? – Jag brukar separera äggulan från vitan dagen innan och låta äggvitan stå i rumstemperatur. Det är även viktigt att marängen har vispats till lite volym innan man sakta häller i den varma sockerlagen. Sedan är det bara att fortsätta vispa på medelhastighet tills marängen är ljummen – blir den för kall är det svårt att få en slät yta om man ska dekorera. Vilken marängdessert bakas flitigast just nu? – Kanske klassikern citronmarängpaj, det är bara för gott! Just italiensk maräng tycker jag passar till mycket – lent, inte för sött och härligt fluffigt. Följ @royfares och @mrcake på Instagram för massor av söt inspiration. 8 BUFFÉ #12/2021
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
...
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson.