Buffé 1
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
EFTERRÄTT VISPAD PANNACOTTA MED HALLON OCH HAVRES
MUL 6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 ½ gelatinblad 1 vaniljstång 4 dl vispgrädde ¾ dl strösocker 2 tsk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 1 dl matyoghurt (10 %) färska hallon att toppa med Havresmul 50 g smör ¾ dl strösocker 1 ½ dl havregryn ½ tsk bakpulver 1 litet ägg Marinerade hallon 3 dl frysta hallon 1 ½ dl strösocker 2 tepåsar t ex vinbär eller hallon TIPS! Gör pannacottan, havresmulet och de marinerade hallonen i förväg. Vid servering: vispa pannacottan och lägg upp. GÖR SÅ HÄR 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull med grädde, socker, citronskal och -juice. Koka upp och ta från värmen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda ner. Sila och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar. 2. Havresmul: Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och blanda med övriga ingredienser. Bred ut eller tryck ut på en bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills det är gyllene. Låt svalna. Bryt till ett smul. 3. Marinerade hallon: Koka upp hallon, socker och ¾ dl vatten. Ta från värmen och lägg i tepåsarna. Låt dra ca 5 minuter. Lyft upp påsarna och låt svalna. Ställ i kylen. 4. Vispa pannacottan krämig och blanda ner yoghurten. Fyll gärna i en spritspåse med tyll. Häll av lite av vätskan från hallonen. Fördela hallonen i 6 glas. Varva spritsad pannacotta med havresmul. Toppa med färska hallon. 23 BUFFÉ #12/2021
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
...
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson.