Buffé 1
Buffé DECEMBER Trenden, råvaran och matkulturen at
t utforska just nu.
Buffé FIRA MED FINESS Ge 2021 ett extra gott avslu
t.
Dottern Agnes, 5 år. ROSTAD JORDÄRTSKOCKSSOPPA ME
D MISO 6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 600 g jordärtskockor 50 g smör 1 ½ msk misopaste 3 schalottenlökar 1 ½ msk olja 1 ½ dl torrt vitt vin 1 ½ msk konc grönsakseller kycklingfond 3 dl vispgrädde 3 msk cognac eller torr sherry 3 msk färskpressad citronjuice 1 ½ tsk mortlad torkad grönpeppar 3 tsk rostade vita sesamfrön 1 ½ msk ostronsås salt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 °C. Skölj jordärtskockan noga och skär i cm-stora bitar och lägg i en ugnsform. Smält smöret och blanda med misopasten. Blanda jordärt16 BUFFÉ #12/2021 skockan med misosmöret. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills jordärtskockan är mjuk. 2. Skala och finhacka löken och fräs i olja i en stor kastrull tills den mjuknar. Tillsätt 2 /3 av den rostade jordärtskockan och tillsätt vinet. Låt koka några minuter. Tillsätt fond, 4 dl vatten och grädde. Låt koka 5 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt cognac och citronjuice. Smaka av med salt. 3. Blanda resten av jordärtskockan med grönpeppar, sesamfrön och ostronsås. Fördela den rostade jordärtskockan i 6 djupa tallrikar och häll på soppan. TIPS! Receptet är beräknat som förrätt till sex personer. Vill du servera den som varmrätt räcker den till fyra personer, servera gärna med bröd. Joel bjuder tillsammans med sin fru Hanna in till nyårsfirande hemma i Västerås. I GLASET ”Till jordärtskockssoppa serverar jag helst en lätt pinot noir, gärna ung och från Europa. Eller en alkoholfri ale med kraftig karaktär. Till torsk är en smörig Chardonnay med fatkaraktär från Bourgogne svårslaget, men en ljus alkoholfri lager passar också bra.”
Buffé ETT STORSLAGET AVSLUT Ingen nyårsmiddag utan
dessert!
Buffé VILKEN TOPPING VÄLJER DU? Nya favorittillbeh
ör för familjens alla korv med bröd-fans.
Buffé SAGOLIKA CITRUSRÄTTER
Buffé MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt
...
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING Skåla in det nya året med en
syrlig grapefruktdrink signerad Buffés Sofia Nilsson.