Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 FRIED RICE MED GRÖNSAKER OCH ÄGG »In
spirationen till det här sötstarka riset kommer från ’Billiga veckan’. Här blandar jag i ägget mot slutet i stället för att servera det stekt vid sidan om. Det gör rätten krämig och så kan jag göra allt i samma panna. Lägger till fläsk, kyckling eller räkor om ekonomin tillåter.« FÖR 4 PERSONER 3 dl basmatiris 1 morot 1 röd paprika 2 salladslökar 250 g sockerärter 1–2 msk soja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg rapsolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka riset enligt anvisning på paketet. 2.Skala moroten. Dela och kärna ur paprikan. Skär morot, paprika, sockerärter och salladslök i strimlor. 3.Stek grönsakerna i 2 msk olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll på sojan. 4.Tillsätt det kokta riset och sweet chilisåsen. Rör om. 5.Knäck äggen över grönsaksriset. Blanda runt tills riset fått en krämig konsistens. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. 18 BUFFÉ 8 • 2 010
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40