Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 I Billiga veckan får du fem smarta m
åltider för under 400 kronor. Så långt det är möjligt används hela förpackningar. Salt, peppar och matfett utgår vi finns hemma. Kocken Louise Svensson bjuder bl a på rårispaella, kryddiga färsspett och fiskburgare med dill. n RECEPT LOUISE SVENSSON FOTO PEPE NILSSON Billiga veckan måndag å d SPAGETTI MED BROCCOLI- SÅS OCH KORV God och krämig pastarätt med broccoli som ger nyttiga antioxidanter. FÖR 4 PERSONER SMARTA TIPS! ✓Perfekt resträtt Paella är en spansk maträtt som fått sitt namn från det kärl den lagas i. Basen består av ris, medan övriga ingredienser varieras. Så passa på att tömma kylskåpet och använd det du har hemma. ✓Kalla fiskar Gör dubbel sats av fiskburgarna och frys in dem stekta. Tina, värm och servera i hamburgerbröd med bostongurka och grönsaker. ✓Bjud på spett Färsspetten passar också bra på en buffé. Gör spetten lite mindre och servera dem ljumma eller kalla med en fräsch sallad och ett gott bröd. ✓Wrap it up Fyll pitabröd med den ljumma linssalladen eller gör en wrap med mjukt tortillabröd. Mixa fetaosten med lite matyoghurt till en god sås. 30 BUFFÉ 8 • 2 010 Koka 300 g spagetti enligt anvisning på paketet. Lägg 400 g fryst broccoli och 3 skalade vitlöksklyftor i en kastrull. Smula ner 1/2 grönsaksbuljongtärning och häll på 2 1/2 dl vatten. Låt koka under lock 5–7 minuter. Ta undan några broccolibuketter till servering. Grovmixa resterande broccoli med kokvattnet och vitlöken. Använd stavmixer eller matberedare. Häll tillbaka i kastrullen och låt koka upp. Blanda ner 1 1/2 dl crème fraiche. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll av spagettin och blanda med såsen. Servera med stekt korv (ca 250 g) i slantar och garnera med resten av broccolin. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, använd laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen, byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme. Gör äggfri: använd äggfri pasta, kontrollera innehållet i buljongtärningen. KR tisdag td tisd FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 225°C. Skrubba och skär 1 kg potatis i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda med 2 msk rapsolja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Blanda 400 g nötfärs med 1 tsk spiskummin, 1 tsk sambal oelek, 1 ägg, 1 1/2 tsk salt och 1 pressad vitlöksklyfta till en jämn smet i en bunke. Forma färsen runt 8–10 träspett. Lägg spetten i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen när ca 10 minuter av potatisens tillagningstid återstår. Blanda 2 dl matyoghurt (10 %) med 1 msk honung och servera till. Garnera gärna med lite klippt persilja. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Gör äggfri: uteslut ägget. dag MED HONUNGSYOGHURT Den söta yoghurten ger svalka till de RYDDIGA FÄRSSPRSSPETT D HONUNGS O kryddiga spetten. Smart rätt som sköter sig själv i ugnen. Under 400 kronor! Fler vBilligaeckan fi nns på www.ICA.se
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40