Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 Testlagat augusti Så tycker vi NAMN:
Maria Dahlberg BETYG: 4,7 Snabb och lättlagad rätt som ändå imponerar. Citronen ger en väldigt fräsch smak och pastasorten gör den extra lyxig. Gillade grundreceptet, men jag bytte ut pastan mot en härlig grönsallad. Detta blir en återkommande favorit – fenomenalt! NAMN: Tomas Henderup BETYG: 4,1 Sockerärterna bryter av smakupplevelsen perfekt med sin spröda sötma, och den tjocka pastan ger en festlig touch. Andra gången lät vi lite hackad kapris koka med i grädden, gudomligt gott! Pappardellefestivalen i italienska Gemmano nu i augusti kanske är något för dem som verkligen fastnar för rätten. NAMN: Carin Cassborg BETYG: 4,3 Instämmer i att både smak och konsistens blir betydligt bättre med hel lax i bit än i skivor. Skippade citronjuicen och tog vitt vin i stället, det blev mindre surt. Sockerärterna lade jag direkt i såsen med laxen. En härlig rätt. En annorlunda pastasort sätter festprägel på den rökta laxen med citron och sockerärter som Maria håller för favorit. Tomas tycker det är jämnt lopp mellan den och pizzan med två sorters ost. Carin vurmar för pot-au-feun med kyckling, som blir minst lika god med lammbog. TEXT CAMILLA THÖRNQVIST RECEPT & STYLING MIA GAHNE FOTO EVA HILDÉN SMITH CITRONPAPPARDELLE MED RÖKT LAX OCH SOCKERÄRTER Rökt lax i bit smakar mer än skivad. Byt gärna citronjuice mot vitt vin – lika lättlagat men lyxigare. FÖR 4 PERSONER 400 g pappardelle eller annan pasta 1 ask färska sockerärter (150 g) FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj specialpasta fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Gör äggfri: välj pasta fri från ägg. 1 liten gul lök 300 g kallrökt lax i bit rivet skal av 1 citron 3 msk färskpressad citronjuice 2 dl vispgrädde olivolja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sockerärterna i pastavattnet under sista minuten. 2.Skala och finhacka löken. Skär bort skinnet på laxen. Skär den i strimlor. 3.Fräs löken glansig i 1 msk olja 2–3 minuter i en stekpanna. 4.Blanda ner citronskal, citronjuice och 1 krm peppar. Låt fräsa ytterligare ca 1 minut. 5.Tillsätt grädden. Låt koka ca 2 minuter. 6.Vänd ner laxen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt. 7.Häll av pastan med sockerärterna och blanda med såsen. Servera genast. Garnera gärna med lite färsk oregano. BUFFÉ 8 • 2 010 7 Vardagsrätt
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40