Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 Testlagarna Så tycker vi NAMN: Tomas
Henderup BETYG: 4,1 Den nyinskaff ade bakstenen i täljsten gjorde pizzabottnen underbart spröd. Kul idé att ha parmesan i stället för tomatsås, vilket gjorde pizzan smakrik åt det salta hållet. Andra gången fullbordade vi temat sälta med att lägga till sardeller som topping. NAMN: Carin Cassborg BETYG: 3,8 Pizzan var saſt ig och fi n men lite smaklös och för tjock i bottnen. Tog mindre av degen andra gången och kavlade riktigt tunt. Bytte mozzarella mot fetaost, paprika mot inlagda soltorkade tomater, lade till svarta oliver och snålade inte med vitlöken. Vilket lyſt ! Bra matlådemat. NAMN: Maria Dahlberg BETYG: 2,7 Smaken var god men lite väl mesig. Köpte färdiga smördegsplattor vid andra tillagningen och gjorde piroger. Stekte vitlöken med zucchinin och lade till fetaost och rucola i fyllningen. Serverade med en grönsallad och tomater i olika former och färger. Mycket godare! PIZZA MED GRILLAD PAPRIKA, ZUCCHINI OCH VITLÖK En härlig »pizza bianca« där två sorters ost och medelhavsgrönsaker ger smak i stället för en vanlig tomatsås. FÖR 4–6 PERSONER 25 g jäst (1/2 paket) 2 1/2 dl ljummet vatten (37°C) 6 dl vetemjöl special FYLLNING 2 zucchini (ca 500 g) 150 g grillad inlagd paprika 2 vitlöksklyftor 2 dl riven parmesan 2 mozzarella (à 125 g) 2–3 msk färsk repad oregano socker, olivolja salt, flingsalt, svartpeppar 8 BUFFÉ 8 • 2 010 GÖR SÅ HÄR: 1.Lös upp jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt 1/2 tsk salt och 1 krm socker. Blanda i mjölet lite i taget. 2.Arbeta ihop till en smidig deg och knåda ca 5 minuter. Låt jäsa 1 timme under handduk. Förbered grönsakerna under tiden. 3.Sätt ugnen på 275°C. Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Stek den mjuk i omgångar i olja. Krydda med salt. Lyft upp och lägg åt sidan. Skär paprikan i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. 4.Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Lägg på en plåt, strö över hälften av parmesanen. Fördela zucchini, paprika och vitlök ovanpå. 5.Riv över små mozzarellabitar. Strö över oregano och resten av parmesanen. Krydda med flingsalt och peppar. 6.Grädda i ugnen 10–15 minuter. Servera gärna med en vitkålssallad. FÖR ALLA? Gör glutenfri: ersätt pizzadegen med färdiga specialbottnar från t ex Semper eller Schär. Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu. Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex vanlig svensk hårdost. Vegetarisk
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40