Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 POT-AU-FEU MED KYCKLING OCH SENSOMMAR
PRIMÖRER Himmelskt god soppgryta! Genom att snabbrimma kycklingen blir den extra saftig och grönsakerna får fyllig smak av den sköna örtsåsen. FÖR 4 PERSONER ca 600 g kycklingfilé (gärna majskyckling) 1 vitlöksklyfta 2 dl crème fraiche 1 dl grovhackade färska örter (t ex basilika, körvel och gräslök) 2 msk konc kycklingfond 600–800 g färska primörer (t ex bönor, morötter, knipplök och blomkål) 2 tsk majsstärkelse (Maizena) salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Gnid in kycklingfiléerna med 1 msk salt. Ställ i kylen och rimma ca 30 minuter. 2.Skala och hacka vitlöken. Mixa vitlök, crème fraiche och örter med stavmixer eller i matberedare. 3.Koka upp 1 liter vatten och kycklingfond i en stor kastrull. 4.Torka av kycklingen. Lägg den i kastrullen. Låt sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, det tar 5–10 minuter. Lyft upp den och lägg åt sidan. Spara buljongen. 5.Dela de största grönsakerna i bitar. Koka grönsakerna i buljongen, börja med dem som har längst koktid. Lägg i resten vart efter. Koka dem nästan mjuka under lock. 6.Blanda ut majsstärkelsen med 1 msk kallt vatten. Rör ner i grytan. Låt sjuda ca 2 minuter. 7.Blanda ner örtkrämen i buljongen och låt den bli varm. Smaka av med peppar. 8.Skär kycklingfiléerna i skivor på snedden. Lägg ner dem i örtsåsen. Servera i djupa tallrikar med ett gott surdegsbröd att doppa i såsen. FÖR ALLA? Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme. Fri från ägg och gluten. Kontrollera innehållet i fonden för ovanstående allergier/intoleranser. Så fixar vi vardagsmaten, se www. ICA.se/testlagarna Testlagarna Så tycker vi NAMN: Maria Dahlberg BETYG: 3,5 Snygg rätt med härliga färger. Laga - de med tjejligan och hade i spetskål, morot, gul lök och purjolök. Brödet hjälpte till att suga upp det sista av den goda såsen. Bytte kyckling mot lax och hade i chili andra gången. Det blev inte alls lika gott och fi nt. Grundreceptet var bäst! NAMN: Tomas Henderup BETYG: 3,3 Suverän örtsås att doppa brödet i medan grytan svalnar något. Vid andra tillagningen fi ck rätten en asiatisk prägel med lite kokosmjölk, grön currypaste, limeblad och farinsocker. Brödet byttes med fördel mot varsin liten skål med klibbigt jasminris. NAMN: Carin Cassborg BETYG: 4,5 Invigde min nya turkosa gjutjärnsgryta. Riktigt mumsigt! Andra gången lyckades jag få tag på rimmad lammbog som fi ck puttra sig mör i buljongen i ett par timmar. Hade i mandelpotatis, savojkål, jordärtskockor och morötter. Fantastiskt gott! BUFFÉ 8 • 2 010 9 Fredagsgott
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40