Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 buffé Tel redaktionen: 08-728 23 00
Adress: Box 6630, 113 84 Stockholm E-post: red.buffe@otw.se ICA Kort: 033-47 47 90 Övriga frågor: 020-83 33 33 (helgfri mån–fre 9–15) Prenumeration: 021-475 75 40 Pris: 275 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktör: Camilla Thörnqvist, camilla.thornqvist@otw.se Lina Wallentinson (tjänstledig) Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Formgivare: Karin Löwencrantz Red.assistent: Richard Hante Webb-redaktör: Sophie Ekman Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Vintips: Jan Samuelson Korrektur: Peje Hasselqvist Film på www.ica.se: Robert Kjessel Annonsfrågor: Mathias Grahn, mathias.grahn@ica.se Redaktionsråd: Anna Hedström, Eva Junevad, Christina Karlsson, Helen Rundqvist, Marie Wass, Harriet Tiderman-Säfwenberg Produktion: OTW Publishing, Forma Publishing Group (miljöcertifierat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets Information om rekvisita samt matlagningsfilmer som visar de enklaste handgreppen hittar du på www.ica.se/buffe BLI TESTLAGARE GÖR SÅ HÄR: T DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buffé utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kronor i månaden eller mer med ditt ICA Kort. Mer info på www.ICA.se Nästa nummer kommer 15 september FISK, SKALDJUR & NYSKÖRDAT Gustav Trägårdh, Årets kock 2010, bjuder på sina bästa fiskoch skaldjursrätter och Gunnebo trädgård ger färgglad skördeinspiration. Dessutom landskapsmat med höstprimörer. Fest på fisk och skaldjur Testlagarna äter pumpasoppa Skördetid i grönsakslandet Gillar du att laga mat och vill vara med att provlaga nya Bufférecept? Nu har du chansen att bli en av våra testlagare. Skicka in din anmälan redan idag! Testlagarna är ett mycket uppskattat inslag i Buffé. Det har gett upphov till många livliga samtal och diskussioner om vår mat. För att inte tala om en massa goda recept för såväl vardag som fest och spännande möten mellan matglada människor över hela landet. Gör så här: Beskriv dig och din ev familj. Berätta gärna varför du vill bli testlagare och hur dina/era matvanor ser ut. Vi uppskattar om du skriver personligt – så som kommen tarerna i tidningen brukar bli. Fyll i din anmälan på www.ICA.se/buffe. eller mejla på red.buffe@otw.se. Du kan också skicka ett brev till Buffé, »Testlagarna«, 109 61 Stockholm. Märk kuvertet »Testlagarna 2011«. Senast den 7 september vill vi ha din anmälan. Om du blir utvald: Varannan månad får du tre recept, varav ett vegetariskt, hemskickade tillsammans med protokoll. Varje recept ska lagas två gånger. Första gången ska as n sk receptet följas till punkt och pricka, andra gången är det fritt fram att göra smärre justeringar efter eget tycke och smak. Vid varje tillagning får du fylla i ett protokoll. Protokollen skickas till redaktionen som sammanställer kommentarerna innan de publiceras vid recepten i tidningen. Det är väldigt viktigt att kunna följa tidsschemat. Du gör dina varuinköp på ICA och ersätts för dina utlägg. hi k d å 50 böcker att vinna! VINN TOMS BOK! »En kokbok för vanliga människor –som jag– som behöver hjälp med planering för att hinna laga mat hemma.« Så beskriver Tom Sjöstedt, Årets kock 2008 och en av medlemmarna i Svenska kocklandslaget, sin första kokbok »Toms tips« (Norstedts). Boken bjuder på sju veckomenyer med smart tänk och många tips och knep på hur du gör vardagen både godare och roligare. Vi lottar ut 50 ex bland er som söker till Testlagarna 2011! VI GÖR RECEPTEN Tom Sjöstedt »Jag gillar nordiska, rena smaker, som jag gärna introducerar i nya sammanhang. Att få sina recept prövade av testlagarna är oerhört sporrande, och jag ska göra mitt yttersta för att nå höga betyg.« Mia Gahne »Enkelt men vanvettigt gott, är min devis när jag skapar recept. Att få feedback från testlagarna är otroligt inspirerande, liksom att se hur de utvecklar rätterna och sätter sin egen prägel på dem.« Jacob Gray »Testlagarna ger ett kvitto på hur mina recept fungerar i vardagen, vilket utvecklar mig som kock. Kulhetsfaktorn ligger i att utifrån vanliga ingredienser komma på rätter som ändå överraskar.« Presentation av 2010 års testlagare hittar du på www.ICA.se/buffe Missa inte det!
Buffé Sida 40