Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 2008 Recept av: Sara Åström, Malin C
laesson och Saga Ahltin Sandberg, Rösjöskolan i Sollentuna. Flippa pannkaka RÖSJÖPANKIS Modern husmansrätt med smak av äpple, fläsk och kanel. FÖR 4 PERSONER 1 dl grahamsmjöl 3 dl vetemjöl 8 dl mjölk 4 ägg ca 300 g rimmat sidfläsk 1 stort äpple kanel, smör salt GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda mjöl och 1 tsk salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen under fortsatt vispning. 2.Skär fläsket i små bitar. Stek ca 3 minuter i 1 msk smör i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Kärna ur och riv äpplet grovt. 3.Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Häll i ca 1 dl smet. Lägg på 2 msk fläsk och 2 msk rivet äpple. Krydda med lite kanel. 4.Vänd pannkakan när smeten har stelnat och stek ytterligare någon minut. Upprepa med resten av smeten. Servera gärna pannkakorna med rårörda lingon eller lingonkeso, alltså keso blandat med lingonsylt, och krispig vitkålssallad. FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre, byt smör mot mjölkfritt matfett. BUFFÉ 8 • 2 010 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40