Buffé 1
KAFFE ESPRESSO MARTINI 2 PERSONER / 15 MIN Häll 6
cl kall espresso, 6 cl vodka och 6 cl kaffelikör i en shaker eller glasburk med lock. Fyll upp med is. Skaka ordentligt och sila ned i två martiniglas genom en liten finmaskig sil. Toppa med riven choklad eller en kaffeböna. CHOKLADMOUSSE MED KAFFE 8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 gelatinblad 200 g mjölkchoklad 3 dl vispgrädde 1 ägg 3 äggulor ½ dl strösocker 2 msk vatten ½ dl kallt starkt kaffe riven mörk choklad till garnering GÖR SÅ HÄR Recept på kolakakor med kaffe och choklad hittar du på buffe.se. 1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite. 2. Vispa grädden löst. Vispa ägg och äggulor fluffigt. 3. Koka upp socker och vatten, ta från värmen och rör ner gelatinbladet. Häll ner den varma sockerlagen i äggvispet i en tunn stråle under vispning. Vispa till en fluffig smet. 4. Rör ner den smälta chokladen och kaffet. Vänd sedan ner den vispade grädden lite i taget. 5. Fördela i glas eller koppar och ställ i kylen i minst 2 timmar. 6. Garnerna med choklad. KAFFEPARFAIT 6–8 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 125 g vit choklad 1 dl starkt kaffe 3 ½ dl vispgrädde 8 äggulor ca 160 g 1 dl strösocker 3 msk honung ½ dl vatten mörk choklad att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner det varma kaffet. 2. Vispa grädden löst. Vispa äggulorna fluffiga. 3. Koka upp socker, honung och vatten. Ta från värmen. Häll ner den varma sockerlagen i äggvispet i en tunn stråle under vispning. 4. Rör ner chokladkrämen i äggvispet och vänd sist ner grädden till en jämn smet. Lägg i en form och frys minst 6 timmar. 28 BUFFÉ #01/2019 › ›