Buffé 1
RECEPT SOFIA NILSSON FOTO MATHIAS NORDGREN STYLIN
G LINDA BERLIN Slutet gott HALLOUMI CARBONARA 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 400 g spaghetti 200 g halloumi 1 msk rapsolja 1 stor riven vitlöksklyfta 2 dl vispgrädde 4 äggulor 1 dl riven parmesan 2 krm salt ½ tsk svartpeppar ½ dl hackad persilja GÖR SÅ HÄR 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet. 2. Skär halloumin i små tärningar. Stek i oljan tills den är gyllene. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut. 3. Vispa ihop kokvattnet med grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar. Häll ner i halloumifräset tillsammans med pastan och värm på svag värme under omrörning någon minut. Strö över persilja och servera direkt. MED SOFIA NILSSON SOFIA NILSSON Receptansvarig & matkreatör Sofia är matkreatör på Buffé och delar med sig av massor av inspiration både i tidningen och på Instagram under @foodbysofia. Här bjuder hon på sina favoritrecept. Vill du synas med ditt recept här? Maila buffe@ studiobon.com och döp mailet till ”slutet gott”. MANGO- OCH NYPONSMOOTHIE 2 PERSONER / 15 MIN Mixa 2 dl fryst mango med 2 dl färskpressad apelsinjuice, 2 dl osötad mandeldryck och 1 msk nyponskalsmjöl slätt. Häll upp i två glas och servera direkt. GRILLAD AVOKADOTOAST 1 PERSON / 15 MIN Fördela 1 msk pesto, ½ skivad avokado, 1 dl bladspenat eller grönkål, 4 skivor lagrad ost mellan två skivor ljust surdegsbröd. Stek brödet i lite olivolja på båda sidor tills osten smälter eller använd en mackgrill. Tävla om boken Fermentera 2.0 Skicka dina svar och din adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden ”Fermentera 2.0” eller posta dem till Buffé-redaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Fermentera 2.0”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 januari. Vi drar tio vinnare som kontaktas via mail eller post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vid vilken ålder fermenterade Jenny Neikell första gången? A 12 B 15 C 18 2. Vad heter korsningen mellan grapefrukt och pomelo? A Sweetie B Cutie C Yuzu Rätt svar från Buffé #12: 1. Färskt 2. Ricotta 3. The Bamboo Buf fé #02 kommer 20 februar i 39 BUFFÉ #01/2019 3. I vilket kök använder man ofta ghee som matfett till matlagning? A Det persiska B Det indiska C Det etiopiska