Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 Gert Klötzke GRILLARLÄTT med goda ti
llbehör Kvällssolen leker med vågtopparna på sjön Boren längs med Göta kanal. Grillarna glöder och snart bjuds gästerna på M/S Wilhelm Tham på en fräsch buffé av tillbehör som passar kött, fågel, fisk och vegetariskt. Det är syrliga, salta, rökiga och heta såser och sallader – något för alla smaker och sommarens alla grilltillfällen. RECEPT GERT KLÖTZKE OCH NICLAS WAHLSTRÖM FOTO PER MAGNUS PERSSON GRILLAD KORV MED CITRUSMARINERAD FÄNKÅL Den grova salsiccian med smak av fänkål är underbar. Det räcker inte med en per person, säger Gert. Servera med potatissallad och/eller en fyllig majonnäs. FÖR 4 PERSONER ca 1 kg salsicciakorvar 2 fänkålshuvuden salt, strösocker 1 citron 1 dl olivolja några dillvippor GÖR SÅ HÄR: 1.Grilla som vanlig korv. Om du har rå korv så ge den först en grillyta på hög värme och låt den sedan grillas igenom på lägre värme. 2.Skär fänkålen i tunna strimlor med en osthyvel. Blanda med 1 tsk salt och 1 tsk socker. Låt stå i 30 minuter. 3.Skölj citronen väl. Riv skalet fint, pressa juicen och blanda med olivolja. 4.Krama ur fänkålen och blanda med dressingen. Lägg upp i en skål och garnera med plockad dill. Tips! Använd gärna zestjärn till citronskalet i alla sallads- och såsrecept. Med ett sådant får man vackra tunna strimlor, som man kan hacka om man vill. Ta bara med det yttersta skalet, det vita som sitter innanför ger en bitter smak. Den som vill göra rätten lite fylligare kan servera en rökt majonnäs till, recept på sidan 20. BUFFÉ 5 • 2007 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40