Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 testlagarnaMAJ SÅ HÄR TYCKER VI OM:
Grillad makrill med potatissallad AGRON BASHA Enkelt att laga och jättegott. Potatissalladen kommer vi definitivt att laga igen. Lite kul att använda makrill i matlagningen, det hör inte direkt till vanligheterna. Vi an- vände strömming andra gången, det blev lika gott. Sonen var tveksam till potatissalladen, som han tyckte var »sur« (citronen). BETYG: 3,6 CHRISTINA SVARÉN GRILLAD MAKRILL MED POTATISSALLAD Italienska smaker överraskar till makrillen. Med färskpotatis och sparris blir potatissalladen somrig. Ett alternativ till makrillen är strömming. FÖR 4 PERSONER ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska) 1 knippe sparris 800 g delikatess- eller färskpotatis 1 citron 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning 2 msk olivolja 1/2 burk pesto (à 185 g) 70–80 g parmesanost (ca 1 1/2 dl riven) 1/2–1 påse rucola (ca 70 g) 1 citron (i klyftor till servering) salt, peppar LÄS OM TESTLAGARNA Vår serie med presentationer av testlagarna fortsätter i augusti med Agron Basha. Är du nyfiken på testlagarna kan du alltid gå in på www.ICA.se/buffe och läsa om dem samt se en kort presentationsfilm. GÖR SÅ HÄR: 1. Tina ev fisken enligt anvisning på förpackningen. 2. Skär bort de nedersta 2 cm av sparrisen. Dela sparrisarna i tre delar. 3. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. När 3 minuter återstår av koktiden, lägg i sparrisen och låt koka klart. Dela potatisen i kvartar. 4. Skölj citronen och riv det yttersta skalet. Halvera och pressa ut juicen. Blanda det med 1 dl vatten, buljongtärningen, oljan, 2 krm salt och 1 krm peppar i en kastrull. Koka upp. 5. Häll dressingen över den varma potatisen och sparrisen. Låt dra en stund. 6. Bre ca 2 tsk pesto på varje fiskfilé, salta och peppra, vik ihop med skinnsidan ut och stek eller grilla ca 5 minuter per sida. 7. Riv parmesan och hacka rucola. Blanda ner detta i potatissalladen och servera till fisken. FÖR ALLA? Glutenfri. Gör mjölkfri: välj pesto utan ostinnehåll eller gör egen. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ. Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. ENERGI/person Fänkålslax med örtsås 2390 kJ/570 kcal Protein 35 g Fett 25 g Kolhydrater 50 g Örtiga järpar med pastasallad 3190 kJ/760 kcal Protein 46 g Fett 27 g Kolhydrater 83 g Grillad makrill med potatissallad 3110 kJ/740 kcal Protein 42 g Fett 47 g Kolhydrater 38 g Makrill tillhör inte mina favoriter, men pestosmaken vann som tur var. Potatissalladen kommer jag att göra igen. Vid andra provlagningen tog jag röding, och så ökade jag mängden parmesan i potatissalladen, tog lite mindre citron och smakade av med socker. Jag garnerade med färsk basilika. Gott! Till detta njöt vi av »Bizets duett« ur operan »Pärlfiskarna«. BETYG: 4,0 MARIANNE MÅGÅRD Hittade inte makrillfilé så vi tog lax, snittade den och klickade i pesto. Det var jättegott med peston till fisken. Alla gillade potatissalladen med fräsch citronsmak. Det kommer att bli sommarens favorit! Vi förändrade ingenting till andra upplagningen – det går inte att göra den bättre! (Att betyget inte blir ännu högre beror på att det var omöjligt att hitta makrill och sparris i butiken.) BETYG: 4,3 BUFFÉ 5 • 2007 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40