Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Testlagati maj En härlig försmak av
sommaren. Den här gången har testlagarna provat kokt lax som är syrlig och fräsch. Smakrika köttfärsspett passar perfekt till rödbetor och fetaost. Den grillade makrillen gömmer italienska smaker och får sällskap av en potatissallad med parmesan. RECEPT SARA BEGNER DUKNING MALIN BERGENDAL FOTO PEPE NILSSON Marianne, Agron och Christina. SÅ HÄR TYCKER VI OM: Fänkålslax med örtsås AGRON BASHA Smakade inte så mycket ,tyckte vi, men enkel att laga och väldigt hälsosam. Örtsåsen tyckte vi var god. Det behövs en rejäl form för att få plats med lagen. Andra upplagningen gjorde vi en bulgursallad med kronärtskockor i stället för potatis. BETYG: 3,4 CHRISTINA SVARÉN FÄNKÅLSLAX MED ÖRTSÅS Fräscht, syrligt och väldigt somrigt. Har du inte provat att laga lax på det här sättet förut – gör det nu! FÖR 4 PERSONER ca 600 g laxfilé LAG 1 gul lök 1 fänkål eller 2 msk torkad 1 liter vatten 2 dl vitvinsvinäger 1 1/2 dl strösocker 2 lagerblad 1/2 dl salt 10 vitpepparkorn ÖRTSÅS 2 dl gräddfil 1 msk pressad citronjuice 2 tsk dijonsenap 1 tsk strösocker el honung 4 msk blandade färska örter, tex dill, timjan, oregano, persilja (om man tar torkade blir det 2 msk) GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och grovhacka löken. Skär fänkålen i grova bitar. Blanda med övriga ingredienser till lagen. Koka ihop i ca 15 minuter. 2. Skär laxen i tärningar, ca 3 cm stora, och lägg i en form. 3. Häll över den heta lagen så att den täcker laxen och sätt plast över. Låt laxen stå och dra i den varma lagen i ca 30 minuter. Ställ in i kylen tills den ska serveras. 4. Blanda alla ingredienser till örtsåsen. 5. Servera fisken med kokt potatis, morot, örtsås och citronklyftor. FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: använd mjölkfri crème fraiche, Sour supreme, i stället för gräddfil och späd den eventuellt med lite vatten eller Solhavre. TIPS! En rätt som är perfekt att förbereda dagen före och bara komplettera med nykokt potatis. Kombinationen fänkål och lax var välavstämd, men lite färglöst och tråkigt utseende. Bra med liten arbetsinsats – ugnen skötte det mesta av jobbet. Kryddade lite extra andra provlagningen och dekorerade med dill. Lyssnade på »Klassiska favoriter« vilket passade till maten. Lugn i mage och själ. BETYG: 3,5 MARIANNE MÅGÅRD Superbra sommarmat: lätt, fräscht och gott. Lite tråkig färg på anrättningen, så andra gången la vi på massor av färsk persilja på laxen. Var noga med att sprida ut laxbitarna i formen så att de blir genomkokta. God sås! Så enkel att göra. Vi gjorde en fräsch blandad sallad till istället för kokta morötter andra gången, det var också gott. BETYG: 4,6 24 BUFFÉ 5 • 2007
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40