Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 10 28 BUFFÉ 5 • 2007 smaksättare Gri
llränder och rök från grillen sätter skön smak på sommarens utemat. Såser och glazer ger spännande variation på grillbitarna. Här kommer några som är värda att spara länge! TEXT TONY WALLIN FOTO PEPE NILSSON MANGO- & MAJSSALSA Blanda ihop 2 dl mango chutney, 1 burk avrunna majskorn (340 g), 1 finhackad chilifrukt och 4–5 finhackade salladslökar. Smaka av med salt och peppar. Servera till det grillade. Passar till: fågel, fisk, skaldjur samt fläskoch nötkött. HET TOMATSALSA Lägg i en mixer: 2 grovtärnade rödlökar, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 kruka grovhackad koriander, 2 burkar avrunna, krossade tomater, juicen från 1 lime, 1 msk sambal oelek, 2 msk socker och 1 tsk salt. Mixa till önskad konsistens. Servera salsan kall eller varm. Passar till: Fisk, fågel, skaldjur, nöt- och fläskkött. BARBEQUE-RUBB Blanda ihop 2 msk salt, 2 msk socker, 2 msk råsocker, 2 msk spiskummin, 2 msk chilipulver, 2 msk svartpeppar, 1 msk kajennpeppar och 4 msk paprikapulver. Förvara i lufttät burk. Vid användning, gnugga in kryddmix- en i köttet och låt dra i minst 10 minuter. Passar till: fågel, fläsk- och nötkött. SÖTSTARK SOJAGLAZE Mixa ihop 2 dl ketjap manis, 1 dl honung, 2 vitlöksklyftor, 1 msk sambal badjak och 1 dl olja. Pensla glazen på köttet under grill- ningen och gärna efter. Passar till: fågel, fläsk- och nötkött. ÄPPEL- OCH PEPPARROTSSÅS Blanda ihop 2 dl äppelmos, 1/2 dl riven pepparrot, 1 dl crème fraiche och juicen från 1/2 citron. Smaka av med salt och peppar. Servera till det grillade. Passar till: fläskkött och fågel. BBQ-GLAZE Blanda ihop 2 dl bbq-sås, 1 msk honung, 1/2 dl majonnäs och 2 tsk riven ingefära. Glazen kan användas som marinad. Låt köttet marinera över natten, spara en del av glazen till att pensla på under grillningen. Passar till: fågel, fläsk- och nötkött. perfekt till grillen
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40