Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 testlagarnaMAJ SÅ HÄR TYCKER VI OM:
Örtiga järpar med pastasallad AGRON BASHA Ett recept som bara fick strax över medelbetyg från oss. Vi tillsatte mer fetaost. Lammfärs hade nog varit gott till spetten. En bra och snabb vardagsrätt. Tillagningen var inte direkt svår, men det var lite krångligt att få allt klart samtidigt. BETYG: 3,1 ÖRTIGA JÄRPAR MED PASTASALLAD Ett smakrikt och roligt sätt att variera färsen på. Kanske till och med något att ta med på sommarens första picknick. FÖR 4 PERSONER 2–4 rödbetor 400 g pasta (tex penne) 1 rödlök 100 g fetaost 3/4 dl vinägrett JÄRPARNA 500 g köttfärs 1/2 dl mjölk 1 ägg 2 msk ströbröd 1–2 pressade vitlöksklyftor 1 tsk oregano 1 tsk timjan olja till stekning salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med att koka rödbetorna med skal i rikligt med vatten. 2. Koka pastan enligt anvisning på paketet. 3. Skala och skär löken i strimlor. Blanda med pastan. Smula ner fetaosten. Häll över vinägretten. 4. Skala och tärna rödbetorna och vänd försiktigt ner dem i pastan. 5. Blanda alla ingredienser till järparna. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma 4 större eller 8 mindre järpar. Trä ev upp på spett. Stek i 1 msk olja, eller grilla. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller ersätt med rent havre. Välj glutenfri specialpasta. Gör mjölkfri: välj tofu i stället för fetaost och Solhavre i stället för mjölk. Använd mjölkfritt ströbröd. Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Uteslut ägget i färsen och använd äggfritt ströbröd eller ersätt det med tex havregryn. TIPS! Om du inte väljer färdig vinägrett är det lätt att blanda en själv. Gör så här: Rör ihop 2 msk olivolja, 3 msk rödvinsvinäger, 2 tsk socker, 1 krm salt, 1 krm peppar och lite hackad persilja. CHRISTINA SVARÉN Vi satte järparna på grillspett och drog med oss grillen till Hagaparken. Ljuvlig dag med fågelkvitter och glada barn och vuxna. Välsmakande järpar, men lite mycket pasta i förhållande till resten. Nästa gång gör vi dubbel mängd av resten av ingredienserna och dressingen. Väldigt vacker rätt. Jättegott! BETYG: 4,3 MARIANNE MÅGÅRD Perfekt picknickmat. Järparna var saftiga och bra kryddade och fetaosten i salladen blev pricken över i. Vid andra upplagningen tog vi lite vitlök i dressingen. Synd att rödbetorna färgar av sig så att pastasalladen blir rosa. Ser fram emot att kunna göra den med färska rödbetor. Vi hade svårt att få tag på rödbetor av hyfsad kvalitet nu. BETYG: 4,4 BUFFÉ 5 • 2007 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40