Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 buffé Tel: 08-7282300 Adress: Box 66
30, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@formapg.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@formapg.se Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Redaktör: Anna Gidgård anna.gidgard@formapg.se Grafisk form: Emma Skoglund Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Vintips: Jan Samuelson (nyheter presenteras på www.ICA.se/buffe) Red.assistent: Richard Hante richard.hante@formapg.se Korrektur: Peje Hasselqvist Film på www.ICA.se: Robert Kjessel Annonsfrågor: Stefan Malmén Redaktionsråd: Kalle Fahlin, Calle Görman, Anna Hedström, Eva Junevad, Christina Karlsson, Styrbjörn Jägtoft ICA Kort: 033-474790 Övriga frågor: 020-833333 (vardagar 9–16) Prenumeration: 021-194602 Pris: 275 kr/helår Produktion: Forma Publishing Group (miljöcertifierat enligt ISO 14001) Repro: Grafit Tryck: Roto Smeets 341 366 LÄSARNAS BÄSTA Veggo på grillen I Buffé nr 3 efterlyste vi läsarnas bästa veggogrillrecept. Vi har valt att presentera två recept med enkla rätter som är mycket goda, lite annorlunda presenterade och roliga att bjuda på. MARINERAT ZUCCHINISPETT Roligt att servera – ser lite annorlunda ut och är väldigt gott. CA 8 SPETT Hyvla 1 zucchini med osthyvel i tunna skivor på längden. Halvera 30 champinjoner. Gör en marinad av 1 msk balsamvinäger, 1 msk soja, 1 tsk honung och 1 tsk dragon. Riv skalet från 1 citron och tillsätt. Pressa i 3 marinerade vitlöksklyftor och tillsätt 2 msk av marinadoljan från vitlökarna. Tillsätt 1 tsk svartpeppar. Låt zucchini och svamp marinera ca 30 minuter i detta. Trä upp på blötlagda träpinnar så att den tunna zucchiniskivan »åker slalom« mellan champinjonerna. Grilla på båda sidor. Därför får du Buffé Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buffé utan extra kostnad när du handlar för cirka 1000 kronor i månaden eller mer med ditt ICA Kort. På www.ICA.se kan du se de bästa handgreppen för att laga en del av Bufférecepten. Nästa nummer kommer 12–14 juni Sommargott! Buffé är fyllt med härliga rätter som räcker hela sommaren; sill, grill, sallader och desserter. Testlagarna har provat fräscha rätter som man gärna äter ute, bland annat rökt fisk med en enkel hovmästarsås. Under en rundresa i Värmland bjuds vi på svensk sommar när den är som bäst. Där firar vi också midsommar och avslutar med en underbar jordgubbstårta. Recept från Ann Blomqvist i Enköping GRILLADE TOMATER PÅ BRUSCHETTA Vacker och god variant på bruschetta, med halverade marinerade tomater och syrliga kronärtskockor. Underbar smakkombination. CA 8 STYCKEN 1 italienskt bröd 4 tomater 1/2 tsk mejram 1/2 dl olivolja 1 msk rödvinsvinäger 1 tsk farinsocker 1 vitlöksklyfta Vi har läst och provlagat, och många läsare kommer att få boken »Den goda sommaren« – hela listan finns på www.ICA.se/buffe 1 burk inlagda kronärtskockor (110 g) 1 msk finhackad slätbladig persilja olja till pensling GÖR SÅ HÄR: 1.Skär brödet i 8 tjocka skivor. Skär tomaterna i halvor och gröp ut fröna. 2.Blanda mejram, olja, vinäger, farinsocker, 2 krm salt och 1 krm peppar. 3.Grilla tomaterna på båda sidor. Lägg på ett fat och häll över dressingen. 4.Pensla brödskivorna med olja på bägge sidor och grilla dem gyllenbruna. Halvera vitlöksklyftan och gnid brödet med den. 5.Lägg tomaterna på brödet. Hacka kronärtskockorna och toppa med dem. Strö över persilja. Recept från Hjördis Mannelqvist i Vilhelmina Midsommar i Värmland Testlagarna provar avokadosoppa Sill på Göta kanal BUFFÉ 5 • 2007 39 ILLUSTRATIONER EVA HJELTE
Buffé Sida 40