Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Annas curry Av Anna Gidgård Foto Joe
l Wåreus • Skriv till Annas curry, Box 6630, 11384 Stockholm, eller mejla till anna.gidgard@formapg.se När doften av tändvätska sprider sig i grannskapet vet man att sommaren är på gång. Ofta har man sina grillfavoriter som återkommer år från år, men någon nyhet är det roligt att komplettera med. Det här är några av mina riktigt enkla sommarfavoriter. GLASSTRENDER Från årets stora glassmässa i Italien kommer en trendrapport om risgrynsglass och syrlig yoghurtglass smaksatt med bär. Smaksättningar som basilika, chilifrukt och rosépeppar är inte långt borta. Här i Sverige har Sia-glass bland annat provat en »chockerande och rödlila« banan- och rödbetsglass, violglass och en apelsinsorbet med smak av ingefära. JORDGUBBAR I VIT CHOKLAD Så enkelt, men ändå så vackert. Smält vit choklad i mikron eller i vattenbad. Doppa jordgubbarna i chokladen och vänd runt i riven kokos. Ställ att stelna i kylskåp. Uppskattas av dästa grillgäster som behöver något litet sött efter maten. GOTT TILL DRINKEN En läcker liten aptitretare som för tankarna till ryska blinier (små plättar) med löjrom kommer från en läsare. Passar bra i väntan på rätt grilltemperatur, med ett glas i handen. »Stryk lite philadelphia på crostini. Lägg på en liten klick rom och strö över finhackad rödlök. Garnera med lite lime.« Recept från Fia på Kungsholmen Ett glas sommar, tack! EGEN»GLASS« Det här är inget nytt, men tål att påminnas om. Ta frysta bär, ca 200 g blåbär i det här fallet, och mixa med yoghurt, ca 2 dl, och lite fruktsocker. Kan det bli enklare? Servera som dessert eller mellanmål. Mosa halvtinade hallon med florsocker, färskpressad limejuice och rom. Blanda med krossad is och häll upp i ett glas. Får endast serveras när det är över tjugo grader varmt ute. SAFFRANSPOTATIS Här är det vinägretten med saffran som gör det. Koka färskpotatis. Låt svalna och halvera ev. Gör en vinägrett med olja, vinäger, dijonsenap, saffran, salt och peppar. Vänd ner i potatisen. Tillsätt lite smått och gott, som fetaosttärningar, cocktailtomater, rödlök i tunna skivor och gärna lite kapris. Servera gärna ljummen till det grillade. BUFFÉ 5 • 2007 31 »Med hela näsan djupt nere bland bladen bestämmer jag vad det ska bli för mat ikväll.« »Karin Franssons sju årstider«, hennes fina bok där årstiderna bestämmer menyn.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40