Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 lördagsgottMAJ Fredrik bjuder Fräsch
t&somrigt Middagen inleds med sköna italienska toner och fortsätter på en grön salladsbädd med syrlig sås. Komplettera den fräscha vegetariska grunden med dina grillfavoriter och njut av en måltid som smakar sommar! RECEPT FREDRIK ERIKSSON DUKNING MALIN BERGENDAL FOTO PEPE NILSSON MOROTSFRITTATA MED TOSKANSKA LEGYMER Bjud på italienska toner så här på försommaren! Den här smakrika vegetariska förrätten har både sälta, syrlighet och sötma – och en härlig fräschör. Prova gärna andra rotfrukter till frittatan. FÖR 4 PERSONER 2 morötter 2 äggulor 1/2 tsk strösocker 1/2 kruka oregano 1 rödlök Fredrik Eriksson ENERGI/person Morotsfrittata med toskanska legymer 760 kJ/180 kcal Protein 4 g Fett 12 g Kolhydrater 14 g Grillad färskpotatis på syrlig salladsbädd (inkl kyckling) 2020 kJ/480 kcal Protein 43 g Fett 20 g Kolhydrater 32 g 1 ask körsbärstomater (250 g) 1 msk dijonsenap provençale 200 g frysta kronärtskockor (tinade) 1 dl cocktailkapris olivolja till stekning och dressing salt, vit- och svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Riv morötterna fint. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda med äggulor, socker, 1 msk finhackad oregano, 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar. 2. Stek i omgångar 8 tunna morotsfrittata frasiga i olja på medeltemperatur i ca 3 minuter/sida. Varmhåll. 3. Skala och skiva rödlöken. Halvera körsbärstomaterna. 4. Vispa samman senap, 2 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg lök och tomat i det. Strö över ca 1 msk grovhackad oregano. 5. Servera tomatsalladen på de ljumma plättarna tillsammans med kronärtskockor i bitar och kapris. Tips! Det går även att använda kronärtskockor på burk. FÖR ALLA? Gluten- och mjölkfri. Innehåller ägg. Dryckestips! Jan Samuelson ger tips på goda drycker till lördagsmenyn på www.ICA.se/buffe GRILLAD FÄRSKPOTATIS PÅ SYRLIG SALLADSBÄDD En fräsch vegetarisk grund som för tankarna till en klassiker som caesarsallad. Supergott med syrligheten i dressingen och sältan i den rivna osten. Komplettera med någon grillfavorit som quorn, lax eller kyckling. FÖR 4 PERSONER 1 romansalladshuvud (eller 1 kruka) 1 gemsallad/buffésallad 5 friséesalladsblad 1 citron 1 tsk honung 2 dl gräddfil 16 kokta färskpotatisar 50 g lagrad ost (tex svecia) 2 msk rostade solrosfrön rapsolja till grillningen salt, vitpeppar + trägrillspett GÖR SÅ HÄR: 1. Riv salladen och skölj den i kallt vatten så att den blir krispig. 2. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten. Riv skalet, pressa ut juicen och blanda med honungen. Vänd ner gräddfilen och smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar. 3. Halvera potatisarna och pensla dem med ca 2 msk rapsolja. Trä på spett och grilla dem på en medelvarm grill i ca 4 minuter/sida. 4. Lägg upp salladen på tallrikar. Riv osten grovt och strö den över salladen tillsammans med rostade solrosfrön. Lägg de grillade potatisspetten på salladen. Ringla över dressingen och strö över flingsalt. Servera gärna med grillad kyckling, lax eller quorn. FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot mjölkfri crème fraiche, Sour supreme, och använd mjölkfritt ostalternativ i stället för sveciaost. 22 BUFFÉ 5 • 2007
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40