Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 Festhos Klum FÖR ALLA? Örtgrillat lam
m med rostade primörer. Gluten-, mjölk- och äggfri. Rödvinssky. Glutenfri. Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden. Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Crème brûlée med rårörda hallon. Glutenfri. Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, tex från Beneviva eller Oatly Imat, och ersätt mjölken med Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Innehåller ägg. CRÈME BRÛLÉE MED RÅRÖRDA HALLON Det här är en lite lösare brûlée med krispig yta. Fräscht med hallon eller andra bär till. FÖR 4 PERSONER 5 äggulor 2/3 dl strösocker 1 vaniljstång 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl hallon råsocker/strösocker GÖR SÅ HÄR: 1.Vispa äggulor och socker. Blanda med urskrapad vaniljstång, grädde och mjölk. Låt stå kallt till dagen efter. 2.Nästa dag, sätt ugnen på 100°C. 3.Sila äggblandningen och häll upp i formar. Tillaga i ugnen ca 1 timme. Tiden varierar med formens storlek och ugn. Ta ut och låt kallna. De stelnar mer när de kallnat. 4.Blanda hallonen med 2 msk strösocker. Låt stå tills sockret smält. 5.Täck ytan med råsocker eller vanligt strösocker. Bränn med gasolbrännare, eller sätt ugnen på grill och bränn försiktigt till en knäckig yta. Servera med de rårörda hallonen. Tips! Om du använder termometer ska temperaturen upp till 80°C. BUFFÉ 5 • 2007 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40