Buffé 1
Buffé EN GOTLÄNDSK MIDSOMMARDRÖM Njut av ett drömm
igt midsommarfirande på Bungenäs Matsal. På menyn? Svens
Buffé SOMMARSKATTER Jordgubbar hör den svenska som
maren till! Ta del av 5 ljuvliga recept med den söta fav
Buffé HELA SVERIGES MATPIONJÄRER Möt 5 banbrytande
pionjärer inom mat och dryck.
MATPIONJÄRERNA Warbro Kvarn I hjärtat av Sörmland
ligger Warbro Kvarn. Här odlas och förädlas ekologiskt spannmål, bland annat så kallade kulturspannmål – det vill säga äldre sorter som odlades före jordbruksrevolutionen på 1950och 60-talen. Dinkel, emmer, enkorn och nakenhavre är några av dem. Kulturspannmål anses ofta vara mer smakrika och har generellt ett högre mineraloch proteininnehåll. De stenkvarnar som mjölet mals med på Warbro Kvarn ger ett mjöl som är mer beige i färgen eftersom det finns kli kvar. De använder också virvelkvarnar som maler med en unik teknik som gör fullkornsmjöl så finmalet att det liknar siktat mjöl och har goda bakningsegenskaper. Köpings Musteri Familjen Ryberg-Ericsson driver Köpings Musteri: ett KRAV-märkt musteri som fokuserar på kvalitetsmust utan tillsatser. Musteriet producerar både ekfatslagrad och kryddad must, men också hantverkscider – jäst äppelmust helt utan tillsatser och med en specifik jästkultur. Familjen odlar sina äpplen på Bergs Äppelgård i Hallstahammar, Sveriges första ekologiska äppelodling. Där finns drygt 100 olika äppelsorter, varav flera är mycket ovanliga och några helt unika. Sorterna pressas ofta separat för att bevara sin unika smak – något som Köpings Musteri är ensamma om och som ger ett fantastiskt brett smaksortiment. 32 BUFFÉ #06–07/2022
Buffé FRISKT OCH FÄRGSTARKT Varma sommardagar kräv
er svalkande, friska rätter! Hitta inspirationen här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ladda upp inför fotbolls-EM
och följ med till jordgubbsodlingen K-G Paulssons.