Buffé 1
Buffé EN GOTLÄNDSK MIDSOMMARDRÖM Njut av ett drömm
igt midsommarfirande på Bungenäs Matsal. På menyn? Svens
Buffé SOMMARSKATTER Jordgubbar hör den svenska som
maren till! Ta del av 5 ljuvliga recept med den söta fav
Buffé HELA SVERIGES MATPIONJÄRER Möt 5 banbrytande
pionjärer inom mat och dryck.
Buffé FRISKT OCH FÄRGSTARKT Varma sommardagar kräv
er svalkande, friska rätter! Hitta inspirationen här. VARDAG Friskt och Sommar och ett sug efter fräscha rätter med säsongens svenska grönsaker! Inspireras av 7 recept på svalkande sommarmat. färgstarkt FRITTATA MED ZUCCHINI OCH VÄSTERBOTTENSOST 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER TIPS Byt ut bönorna till det du har hemma, exempelvis ärtor eller haricots verts. ROSTAT SURDEGSBRÖD MED FÄRSKOST, PESTO OCH BÖNOR 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 4 dl blandade bönor t ex bondbönor och sockerärtor 4 skivor ljust surdegsbröd 1 dl färskost 1 ask ärtskott olivolja, flingsalt Pesto 1 kruka basilika 1 liten vitlöksklyfta ½ dl rostade solroskärnor ½ dl riven ost 1 dl olja ½ tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Mixa alla ingredienser till peston. Plocka ut bönorna ur skidan om färska bondbönor används. Koka bönorna 1–3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och blanda med peston. 2. Rosta brödet och toppa med färskost, pestobönor och ärtskott. 35 BUFFÉ #06–07/2022 8 ägg 1 dl matyoghurt (10 %) 2 ½ dl riven Västerbottensost 1 riven vitlöksklyfta 2 tsk blandade torkade örter 1 stor zucchini olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Vispa ihop ägg med yoghurt, ost, vitlök, kryddor, ½ tsk salt och 2 krm peppar. 2. Skiva zucchinin tunt. Stek i olja i omgångar i en ugnsfast stekpanna tills den får färg och krydda med salt. 3. Lägg tillbaka all zucchini i stekpannan och häll över äggsmeten. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. TIPS Servera gärna med en klick matyoghurt och en grönsallad eller bröd. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING CHARLOTTA NORLÉN FOTO SUSANNA BLÅVARG
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ladda upp inför fotbolls-EM
och följ med till jordgubbsodlingen K-G Paulssons.