Buffé 1
Buffé EN GOTLÄNDSK MIDSOMMARDRÖM Njut av ett drömm
igt midsommarfirande på Bungenäs Matsal. På menyn? Svens
Buffé SOMMARSKATTER Jordgubbar hör den svenska som
maren till! Ta del av 5 ljuvliga recept med den söta fav
Buffé HELA SVERIGES MATPIONJÄRER Möt 5 banbrytande
pionjärer inom mat och dryck.
Buffé FRISKT OCH FÄRGSTARKT Varma sommardagar kräv
er svalkande, friska rätter! Hitta inspirationen här.
VARDAG Salladswraps med räkor, syrligt ris och gr
äslökssås SALLADSWRAPS MED RÄKOR, SYRLIGT RIS OCH GRÄSLÖKSSÅS 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 ½ dl sushiris eller rundkornigt ris ½ dl vitvinsvinäger 1 msk strösocker 2 krm salt 250 g skalade räkor 1 tsk chiliflakes 1 msk finriven ingefära 8 rädisor 2 hjärtsallad Gräslökssås 1 ½ dl matyoghurt (10 %) ½ kruka gräslök ½ tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda vitvinsvinäger, socker och salt. Ringla över riset och vänd försiktigt runt. 2. Blanda räkorna med chiliflakes och ingefära. Skiva rädisorna. Mixa alla ingredienser till såsen. Plocka salladsbladen och skölj, låt rinna av. Färska vårrullar med fläskkarré och nektarin 3. Fyll salladsbladen med ris, räkor, rädisor och gräslökssåsen. FÄRSKA VÅRRULLAR MED FLÄSKKARRÉ OCH NEKTARIN 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 400 g fläskkarré i bit 1 riven vitlöksklyfta 1 msk riven ingefära ½ dl japansk soja ½ dl honung 1 knippe sparris 250 g 1 kålrabbi 2 nektariner 1 ask ärtskott rispapper Dippsås 2 msk ättiksprit (12 %) 2 ½ dl vatten 1 dl strösocker 2 tsk salt 1 skivad röd chili ½ kruka hackad gräslök GÖR SÅ HÄR 1. Skär fläskkarrén i tunna skivor. Blanda vitlök, ingefära, soja och honung. Blanda marinaden med karrén och ställ i kylen 1 timme. 38 BUFFÉ #06–07/2022 2. Dippsås: Koka upp ättika, vatten, socker och salt. Ta från värmen och låt svalna helt. Rör ner chili och gräslök vid servering. 3. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och koka sparrisen ca 1 minut. Häll av och lägg i isvatten. Skala kålrabbin och strimla tunt. Dela, kärna ur och strimla nektarinerna tunt. 4. Stek eller grilla köttet på hög värme tills det får färg på båda sidor. Låt vila ca 10 minuter. 5. Skär köttet i skivor. Fyll en stor skål med varmt vatten och lägg ner ett rispapper i taget snabbt tills det mjuknar lite. Lägg kålrabbi, nektarin, sparris, ärtskott och karré på rispappret. Vik in kanterna och rulla ihop. Skär i bitar. Servera med dippsåsen. TIPS Använd de grönsaker du har hemma i vårrullarna. PASTASALLAD MED LAX OCH PEPPARROTSKRÄM 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 250 g risoni 2 msk olivolja 2 dl crème fraiche 3 msk finriven färsk pepparrot 1 msk finrivet citronskal 3 krm salt 1 krm svartpeppar 1 gurka 1 äpple 200 g gravad lax 65 g färsk bladspenat plockad dill att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj hastigt i kallt vatten och blanda med olivoljan. 2. Blanda crème fraiche, pepparrot, citronskal, salt och peppar. 3. Hyvla gurkan med en osthyvel eller skalare. Kärna ur och skiva äpplet. Lägg risoni, gurka, äpple, lax och spenat på ett fat. Klicka över såsen och toppa med dill. Toppa gärna med extra citronskal och svartpeppar.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ladda upp inför fotbolls-EM
och följ med till jordgubbsodlingen K-G Paulssons.