Buffé 1
Buffé EN GOTLÄNDSK MIDSOMMARDRÖM Njut av ett drömm
igt midsommarfirande på Bungenäs Matsal. På menyn? Svens
Buffé SOMMARSKATTER Jordgubbar hör den svenska som
maren till! Ta del av 5 ljuvliga recept med den söta fav
Buffé HELA SVERIGES MATPIONJÄRER Möt 5 banbrytande
pionjärer inom mat och dryck.
Buffé FRISKT OCH FÄRGSTARKT Varma sommardagar kräv
er svalkande, friska rätter! Hitta inspirationen här.
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ladda upp inför fotbolls-EM
och följ med till jordgubbsodlingen K-G Paulssons.
ICAs EGNA SIDOR N HANNA PAULSSON ANTAL JORDGUBBSS
ORTER: 6 FAVORITJORDGUBBE: Malwina ÄTER HELST JORDGUBBAR: Direkt i fältet, plockade tillsammans med mina barn. skånska gubbar K-G Paulssons förser ICA-handlare i hela landet med saftiga, smakrika jordgubbar av högsta kvalitet! Vi träffade Hanna Paulsson som driver företaget. ÄNDA SEDAN 1986 har K-G Paulssons Bär & Grönsaker, med säte i Bromölla, Skåne, odlat jordgubbar av högsta kvalitet, men även grönsaker som sallad, vitkål och blomkål. Berätta om er jordgubbsodling! – Vi odlar många olika sorters jordgubbar som ger skörd under olika perioder av sommaren. De tidigaste sorterna skördas i mitten av maj medan de senaste sorterna skördas i mitten av augusti. Det som är unikt med svenska jordgubbar är deras söta smak som kommer av att bären får mogna i lagom takt en varm svensk sommar. Hur odlas och skördas era jordgubbar? – Jordgubbarna odlas med olika odlingstekniker som gör det möjligt att förlänga den svenska säsongen och på så vis kunna tillgodose våra kunder med svenska bär under en så lång tid som möjligt. Vi odlar både på friland och i tunnel – tunnelodling innebär högre kvalitet samt möjlighet att kontrollera väderförhållanden, vilket är svårt på friland. Hur ser ni till att kvaliteten är jämn och hög? – Detaljerna spelar en avgörande roll för jordgubbsodling. Alla led i odlingsprocessen är oerhört viktiga, allt från plantering, skötsel under plantans tillväxtperiod, skörden samt nedkylningen av bären innan de når kunden. Vi har blivit en av Sveriges ledande producenter inom bär och grönsaker, något jag tror beror på vår ständiga strävan efter kvalitet! 45 BUFFÉ #06–07/2022 På ICA är vi stolta över vårt samarbete med lantbrukare och matproducenter i hela landet. När du väljer svensk- och lokalproducerad mat, då hjälper du också till att skapa förutsättningar för en god morgondag. R I C A s E A G S I D O