Buffé 1
Buffé EN GOTLÄNDSK MIDSOMMARDRÖM Njut av ett drömm
igt midsommarfirande på Bungenäs Matsal. På menyn? Svens
Buffé SOMMARSKATTER Jordgubbar hör den svenska som
maren till! Ta del av 5 ljuvliga recept med den söta fav
Buffé HELA SVERIGES MATPIONJÄRER Möt 5 banbrytande
pionjärer inom mat och dryck.
Buffé FRISKT OCH FÄRGSTARKT Varma sommardagar kräv
er svalkande, friska rätter! Hitta inspirationen här.
SALLAD MED HONUNGSSTEKT HALLOUMI OCH BLÅBÄR 4 PER
SONER / 45 MIN INGREDIENSER 4 morötter 3 gulbetor 3 rödbetor 400 g halloumi eller grillost 1 msk olja 2 msk vita sesamfrön 1 msk honung 1 dl torkade blåbär eller tranbär Dressing ½ dl olivolja 1 msk finrivet citronskal 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung ¾ tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Ansa, skala och svarva eller hyvla och finstrimla morötter och betor. Skär halloumin i bitar. 2. Stek halloumin i oljan tills den får färg. Tillsätt sesamfrön och honung och stek ca ½ minut. Ta från värmen. 3. Blanda grönsakerna med dressingen och toppa med halloumin och torkade blåbär. GAZPACHO 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER ½ gul lök 1 vitlöksklyfta 1 liten gurka 2 röd paprika 800 g färska tomater ½ dl olivolja 3 msk vinäger, gärna sherryvinäger salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skär gurkan i mindre bitar. Dela, kärna ur och finhacka paprikorna. Tärna tomaterna. 2. Mixa lök, vitlök, gurka och paprika med tomater, olja, vinäger och 2 dl kallt vatten till en slät soppa, späd ev med mer vatten om den är tjock. Sila genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt minst 2 timmar innan servering. Häll upp i glas och garnera gärna med hackad gurka och paprika. 36 BUFFÉ #06–07/2022 VÄLJ SVENSKT Rotfrukter är ett utmärkt tillfälle att välja svenskt. Håll utkik efter Från Sverige-märkningen!
Buffé ICAs EGNA SIDOR Ladda upp inför fotbolls-EM
och följ med till jordgubbsodlingen K-G Paulssons.