Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 När Gustav Trägårdh, Årets kock 2010
, väljer sina fisk- och skaldjursfavoriter blir det lättlagad mat med härliga kontraster. Favoriter som han inte kommer vara så ensam om längre när fler fått smaka på den grillrökta laxen med höstig potatissallad, mustig musselsoppa eller de asiatiska nudlarna med å d räkor och sidfläsk. TEXT ANNA-LENA BJARNEBERG RECEPT GUSTAV TRÄGÅRDH FOTO AGNETA THORSÉN 10 BUFFÉ 9 • 2 010 havet GUSTAVS BÄSTA FRÅN Läs mer om Gustavs favoriter och havets råvaror på www.ICA.se/buffe CLAM CHOWDER MED SIDFLÄSK OCH POTATIS En strandpromenad med musselplockning resulterar ofta i en soppa med örter, vitt vin och grädde. Här är en matig variant med potatis och fläsk. FÖR 4 PERSONER 1 kg blåmusslor 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 3 potatisar 100 g varmrökt sidfläsk 2 dl vitt vin 2 dl vispgrädde 1–2 msk färskpressad citronjuice 1/2 dl finhackade örtkryddor (t ex persilja, körvel och timjan) smör, salt GÖR SÅ HÄR: 1.Skala, halvera och skär löken i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär potatisen i 1–2 cm stora bitar. Skär fläsket i ca 1/2 cm små tärningar. 2.Fräs lök, vitlök, potatis och fläsk i 1 msk smör i en kastrull. Häll på vin och grädde. Låt koka ca 10 minuter utan lock, tills potatisen är mjuk. 3.Skölj och borsta musslorna. Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig då du knackar på skalet. Tillsätt musslorna i kastrullen och koka ytterligare 5 minuter med lock. Släng musslor som inte har öppnat sig. Smaka av med citronjuice och salt. Garnera med örtkryddorna. Servera clam chowdern med ett gott bröd. FÖR ALLA? Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett. Fri från gluten och ägg.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40