Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 Testlagarna Så tycker vi NAMN: Ursul
a Kalizewska BETYG: 4,0 Så läckert att ugnsbaka pumpa och vitlök! Men pumpan behöver lite mer smakskjuts, så andra gången bättrade jag på med färskriven kokos från frysen, ingefära, lite chili och grädde för att runda av smaken. Serverade med bröd och örtpesto. Yummy! NAMN: Jonas C Wahlström BETYG: 3,8 Väldigt god smak på soppan, som lyſt es av tillbehören. Vid andra provlagningen la jag till röda linser och morot samt bytte peppar mot röd chili och kakao/chilikrydda. Den goda oljan blev till en vinägrett med balsamvinäger och torkade örter som jag hade till en »sidesalad«. Färskosten fi ck sällskap av yoghurt och vitlök, mums! NAMN: Helena Sundström BETYG: 1,8 Ingen gillade denna smaklösa soppa, och det var svårt att få tag på pumpan. Färskosten kändes ganska menlös, så jag testade med smulad chèvre andra gången och tog mer av palsternackan. Fortfarande ingen hit i vår familj tyvärr. PUMPASOPPA MED GETOSTKLICK OCH ROSTADE PUMPAKÄRNOR Butternutsquash är en päronformad pumpa som påminner om sötpotatis i smaken. Genom att den ugnsrostas blir soppan ännu godare. FÖR 4 PERSONER 1 butternutsquash (ca 1,2 kg) 1 stor palsternacka (ca 200 g) 1 hel vitlök 8 dl vatten + 4 msk konc grönsaksfond 150 g getfärskost eller vanlig färskost 3 msk rostade pumpakärnor ev pumpakärneolja olivolja salt, nymalen svartpeppar 24 BUFFÉ 9 • 2 010 GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. Dela pumpan på längden. Gröp ut kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked. Dela palsternackan på längden, men behåll skalet på. 2.Lägg pumpahalvorna med snittytan ner på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olja. Lägg den hela oskalade vitlöken bredvid samt den delade palsternackan med snittytan ner. 3.Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och rosta ca 30 minuter. Pumpan ska vara mjuk rakt igenom. Låt svalna något. 4.Gröp ut köttet ur skalet på pumpan och lägg i en matberedare. Kläm ut vitlöksklyftorna i mixern och gröp ut innanmätet ur palsternackan. Mixa till en slät puré, det går också bra att använda stavmixer. 5. Lägg purén i en kastrull. Häll på vatten och fond. Låt koka upp. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. 6.Servera soppan med en klick getfärskost eller vanlig färskost och pumpakärnor. Droppa gärna över pumpakärneolja eller en god olivolja. Surdegsbröd är gott till. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, välj laktosfritt färskostalternativ. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, välj mjölkfritt färskostalternativ. Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Vegetariskt
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40