Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 onsdag FALUKORVSLÅDA MED FÖR 4 PERSO
NER Koka 300 g pasta, t ex rigatoni, enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan. Skala, halvera och skär 1 gul lök i strimlor. Dela, kärna ur och skär 1 paprika i strimlor. Skär falukorven i strimlor. Fräs lök och paprika i 2 msk olivolja ca 3 minuter. Blanda i korven och fräs ytterligare 2–3 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Sätt ugnen på 225°C. Blanda pastan med korvfräset i en smord och ugnssäker form. Vispa ihop 3 ägg, 1 1/2 msk dijonsenap, 2 dl vispgrädde, 1 dl mjölk och 3 dl riven ost i en bunke. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Häll blandningen över pastan och blanda försiktigt. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen har stannat och rätten har fått fin färg. Strö över lite strimlad persilja. Servera gärna med en grönsallad. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, mjölk och matfett, välj ost lagrad mer än 3 mån, kontrollera korven. Innehåller mjölkprotein och ägg. DIJONSENAP Använd gärna en vällagrad ost som kan matcha kraften i dijonsenapen. torsdag torsda FISKTAGINE MED CURRY FÖR 4 PERSONER Tina 400–500 g fryst fiskfilé, t ex sej eller hoki. Koka upp 2 dl vatten och 2 msk socker i en liten kastrull. Skär 8–12 torkade aprikoser i mindre bitar. Ta kastrullen från värmen. Lägg i aprikosbitarna och 1 dl russin. Skala och hacka 2 gula lökar. Skär fisken i bitar. Blanda lök, 1 krm salt, 1 1/2 tsk curry, 1 tsk paprikapulver och 1 1/2 msk olivolja i en bunke. Vänd ner fiskbitarna och låt stå ca 5 minuter. Fräs fiskblandningen i 1 1/2 msk olivolja 2–3 minuter i en stekpanna med höga kanter. Smula ner 1 höns- eller fiskbuljongtärning. Tillsätt 3 dl vatten. Låt sjuda under lock ca 5 minuter tills fisken är klar. Koka upp den torkade frukten och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt frukten till grytan. Blanda i 1/2 dl hackad persilja. Servera gärna grytan med bulgur. FÖR ALLA? Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera buljongtärningen. OCH PAPRIKA Russin och torkade aprikoser bidrar med fruktig sötma till den smakrika grytan. fredag fre FÖR 4 PERSONER Blanda 1/2 dl soja, 3 msk sweet chilisås, 1 msk olivolja, 1 msk rödvinsvinäger och 1/2 msk sesamolja i en liten skål. Ställ åt sidan. Skär 400 g bog- eller skinkstek, gärna fryst och halvtinad, i tunna skivor eller strimlor. Skala, halvera och strimla 1 rödlök. Ansa och skär 1 purjolök i skivor. Skär 200 g svamp, t ex ostronskivling, i skivor. Hetta upp 2 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs köttet i omgångar. Krydda köttet med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar under stekningen. Ta upp och lägg på ett fat. Fräs lök, purjolök och svamp i 2 msk olivolja ca 3 minuter. Blanda i köttet och fräs ca 1 minut. Ringla över hälften av såsen och låt allt bli genomvarmt. Servera woken med resten av såsen och gärna jasminris. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. freda edag FLÄSKWOK MED SVAMP OCH GRÖNT Snabblagad rätt med asiatisk touch. Variera med de grönsaker du har hemma. BUFFÉ 9 • 2 010 31 Fem middagar för under 400 kronor kanske inte låter så märkvärdigt, men det ska helst vara lättlagat, gå snabbt, vara gott, näringsriktigt okej och passa hela familjen… Tre smarta spartips: planera; handla storpack av basvaror som t ex ris och pasta; jämför priserna och produkterna på hyllan. Fräsch & fruktig
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40