Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Testlagat september Så tycker vi NAM
N: Ursula Kalizewska BETYG: 4,5 Har lagat detta fl er än två gånger; så himla härlig rätt! Sardell- och löksmaken bäddas in i äggulans gräddiga, feta mildhet, och tomaterna tillför god sötma och såsighet. Brukar mixtra lite med proportionerna i »hacket« och föredrar extra kapris och basilika. NAMN: Jonas C Wahlström BETYG: 4,3 Lökblandningen passade utmärkt till köttet, men jag ville ha mer av den och dubblade därför mängden andra gången samt bytte sardeller mot ansjovis. Föräldrarna tyckte att rätten var som plankstek – vilket är ett toppbetyg för dem. NAMN: Helena Sundström BETYG: 2,4 Kombinationen kapris, rå lök, basilika och äggula kändes konstig, och ingen gillade den. Stekte i stället lövbiff en och fyllde den med färskost, basilikablad och tomatskivor. Fräste rödlöken och slog på en burk crème fraiche. Till Valentin använde jag Tofuline Creamy Spread i såväl fyllning som sås. Med het chili lyfter smakerna i pumpasoppan, menar Jonas. Helena föredrar en krämig vitvinssås till torsken med musslor, medan Ursula har svårt att få nog av sardellröran till den stekta lövbiffen. TEXT CAMILLA THÖRNQVIST RECEPT & STYLING LISELOTTE FORSLIN FOTO EVA HILDÉN SMITH LÖVBIFF MED ÄGGULA OCH KRANS AV SARDELLER OCH RÖDLÖK En snabblagad fredagsrätt är vad man behöver efter en arbetsvecka. Då passar lövbiffen förträffligt. FÖR 4 PERSONER 8 fina skivor lövbiff (ca 600 g) FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Gör äggfri: ersätt äggulorna med t ex en klick färskost. 1 liten rödlök 8–10 sardellfiléer 1 kruka basilika 1 msk kapris 4 äggulor smör flingsalt nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Ställ fram köttet 30 minuter före matlagningen så det inte är kylskåpskallt. 2.Skala och finhacka löken. Hacka sardeller och basilika. Blanda detta med lök och kapris. 3.Separera gulor och vitor från äggen. Lägg varje gula i en skalhalva. Låt dem stå kvar i äggpaketet medan du steker köttet. 4.Stek köttet hastigt på varje sida i 2 msk smör. Håll varmt. Salta och peppra. 5. Lägg köttskivorna två och två lite omlott på var sin tallrik. Gör en krans av sardellblandningen ovanpå, ställ i äggulan. Servera gärna med ugnsrostade cocktailtomater, kokt potatis och en grönsallad. BUFFÉ 9 • 2 010 23 Fredagsgott
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40