Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 Det är inte bara frukt och bär som i
nnehåller sötma. Här toppas den saftiga tårtan av rödbetor och morötter kokta i vin. RÖDBETSTÅRTA MED VINKOKTA RÖDBETOR & MORÖTTER Var inte rädd för att bjuda in trädgården i söta rätter. Späda morötter som får koka med vin och socker blir utsökta till den vackert knallrosa kakan. GER 8–10 BITAR 1 gulbeta 2 små morötter, gärna olika färger ca 200 g melon, t ex galia eller cantaloupe 1 nektarin eller persika 2 dl torrt vitt vin 1/2 dl socker 1 citron BOTTEN 200 g kakor, t ex digestive eller kolasnittar 1 ägg 50 g smör 1/2 dl vetemjöl FYLLNING 100 g vit choklad 2 kokta, skalade och klyftade rödbetor (ca 150 g) 400 g färskost av philadelphiatyp 2 ägg färskpressad juice av 1/4 citron 1/2 dl honung vinbär och hallon till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 175°C. Ta fram ingredienserna till fyllningen i god tid och låt dem bli rumsvarma. 2.Skala och skär gulbeta och morötter i tunna klyftor eller stavar. Kärna ur och skala melonen. Skär den och nektarinen i tunna klyftor. 3.Koka upp vin och socker. Skala en remsa av citronen med en potatisskalare och lägg i den. 4.Koka gulbeta och morötter 4–5 minuter, tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll lagen över grönsakerna och melon- och nektarinklyftorna. Låt svalna till serveringen. 5. Botten: Kör kakor, ägg, smör och vetemjöl till en mjuk smet i en matberedare. Bred ut den i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ in i ugnen 10–15 minuter, tills bottnen har stelnat utan att ta färg. Sänk ugnsvärmen till 150°C. 6. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Mixa rödbetorna fint. Vispa övriga ingredienser till en slät smet. Tillsätt den smälta chokladen och rödbetsmoset under fortsatt vispning/mixning. 7.Häll smeten över bottnen i formen. Ställ in i ugnen tills kakan stelnat utan att ta färg, ca 25 minuter. Låt den svalna helt. Lossa formen. 8.Lägg upp tårtan på ett fat. Garnera med frukt- och grönsakssalladen och bären. FÖR ALLA? Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. BUFFÉ 9 • 2 010 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40