Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Gustav Trädgårdh ställer fram sin fi
skgryta med färska musslor och räkor. Doften sprider sig snabbt bland gästerna runt bordet – festen kan börja! CEVICHE PÅ PILGRIMSMUSSLOR Att skära skaldjur i små bitar och låta dem marinera i färskpressad juice av lime eller citron är en sydamerikansk tillagningsmetod. I denna lilla smakstart får lena pilgrimsmusslor sällskap av söt melon och het chili. FÖR 6–8 PERSONER ca 150 g pilgrimsmusslor 7 cm gurka 1 avokado 1/2 dl smått tärnad vattenmelon skal och juice från 1 lime FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 2 tsk urkärnad och finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 1/2 tsk asiatisk fisksås 2 msk hackad koriander salt GÖR SÅ HÄR: 1.Skala, dela och kärna ur gurkan. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär gurka och avokado i lika stora tärningar som melonen. Skär pilgrimsmusslorna i något större bitar. 2.Blanda samtliga ingredienser utom koriandern med 2 krm salt. Låt stå kallt ca 2 timmar. Blanda i koriandern strax före servering. Servera gärna cevichen på små skedar. ÅRETS KOCK Gustav Trägårdh är regerande svensk mästare i professionell matlagning. En av de två tävlingsrätterna görs med råvaror från en hemlig råvarukorg. I år låg det bl a torsk, sveciaost och ägg i råvarukorgen. – Jag blev överlycklig när jag såg torsken. Då kände jag att det skulle bli min dag, säger han. Under hösten går startskottet för Årets kock 2011. Redan i mitten av oktober står det klart vilka de första semifinalisterna blir. Läs mer på www.aretskock.se. BUFFÉ 9 • 2 010 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40