Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 BLÅBÄRSGLASS MED KARDEMUMMA OCH WHIS
KY Med ädla droppar från det lokala whiskydestilleriet Mackmyra och skogens smakrika blåbär blir detta en dessert med pondus. FÖR 8–10 PERSONER 2 dl blåbär + bär till garnering 25 g smör 5 digestivekex 3/4–1 tsk hel kardemumma 5 äggulor 1 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 3 msk Mackmyra whisky (eller annan whisky) 3 dl vispgrädde FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Smula/krossa digestivekexen fint. Stöt kardemumman i en mortel. 2.Blanda smör, kexsmulor och kardemumma. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. 3.Rosta i ugnen ca 7 minuter. Ta ut och låt stå framme och torka. 4.Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt whisky och blåbär. 5. Vispa grädden fast och vänd ner den i ägg- och blåbärsblandningen. Häll upp i en form. Ställ i frysen minst 6 timmar. 6.Ta fram och ställ i kylen ca 30 minuter före servering. Servera glassen med det rostade strösslet och gärna blåbärssås. Garnera med blåbär och gärna en myntakvist. TIPS! BLÅBÄRSSÅS Mosa 2 dl blåbär med 2 msk florsocker och passera genom en finmaskig sil. PROVANYA PHILADELPHIA BASILIKA! Smörgåsar ska vara spännande och smaka mycket! Därför har vi blandat frisk, krämig Philadelphia med utvalda blad av basilika. Ljuvlig med tomat och skinka på smörgåsen. Njut! PHILADELPHIA. LOVE29 IT. www.philadelphia.se BUFFÉ 9 • 2 010 Gästrikland
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40