Buffé 1
Buffé GALEN I GELATO!
Buffé EN KULINARISK TIDSRESA
KLASSIKER NÄSSELSOPPA MED FÄNKÅL 4 PERSONER / 45
MIN INGREDIENSER 800 g rensade och förvällda nässlor 2 schalottenlökar ½ vitlöksklyfta ½ fänkål 1 msk finrivet citronskal 1 stjärnanis 4 dl kycklingbuljong eller 4 dl vatten och 1 ½ msk konc kycklingfond 1 ½ dl vispgrädde ½ dl mjölk (3 %) 200 g färsk eller tinad fryst spenat 2 msk färskpressad citronjuice salt dill till garnering Pocherade ägg 1 liter vatten 2 msk vitvinsvinäger 4 ägg TIPS! Läs mer om hur du plockar och tillagar nässlor på buffe.se. GÖR SÅ HÄR 1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skär fänkålen i större bitar. Fräs lök, vitlök, fänkål, citronskal och stjärnanis i en kastrull. Häll i buljongen och låt koka ca 10 minuter utan lock tills fänkålen är mjuk. 2. Häll i grädde och mjölk och låt koka ytterligare 10 minuter. Lyft upp stjärnanisen och mixa soppan slät. 3. Pocherade ägg: Koka upp vatten och vinäger i en vid kastrull, sänk värmen så det sjuder. Knäck äggen i varsin kopp och lägg försiktigt ner dem i det sjudande vattnet. Pochera äggen ca 5 minuter. Lyft försiktigt upp äggen. 4. Koka upp soppan och tillsätt nässlor och spenat. Mixa soppan slät. Späd ev med mer vätska. Smaka av med citronjuice och salt. Toppa med dill och servera med pocherade ägg. DRYCK! Servera med torrt, mousserande vitt vin utan alkohol eller vitt, stilla vin med alkohol gjort på druvan sauvignon blanc. 15 15 BUFFÉ #04/2019
Buffé MATSKOLA
Buffé SÄSONGENS SALLADER
Buffé SÅSMAGI
Buffé DET VÅRAS FÖR RABARBER
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT