Buffé 1
TREND Äkta vara Naturligt, snällare mot kroppen o
ch gudomligt gott! Efterfrågan på mat utan konstiga tillsatser ökar, så även på glassfronten. De senaste åren har det dykt upp en rad varumärken och glassbarer runtom i Sverige med en gemensam nämnare – hantverksglass med både ekologiska och naturliga ingredienser utan artificiella tillsatser. Andelsodla! Vill du äta mer lokalproducerat, minska matsvinnet och få bättre koll på var maten kommer ifrån? Då kan andelsodling vara något för dig. Trenden är inspirerad av den japanska modellen Teikei, som innebär att producenten säljer andelar av sin produktion i förväg till konsumenten. Hitta ditt närmaste andelsjordbruk på andelsjordbruksverige.se. Så många i Sverige kan tänka sig att anpassa sina matvanor för att gynna tarmfloran. Källa: Novus & ICA / ICAs Framtidsrapport 2019 49% Hasselnötsglass à la gelaterian Dolce Sicilia. Läs mer om Malmös bästa glass på s. 13, och hitta receptet på buffe.se. 5 GLASSMÅSTEN I SOMMAR Pipersglace, Hamburgsund Pipersglace finns på flera ställen i Sverige men har sitt ursprung i Hamburgsund. Här hittar du ekologisk glass utan konstigheter. Scarfó, Stockholm På denna gelateria blandas italienska och svenska råvaror av hög kvalitet. Glassen avnjuts bäst ihop med den varma chokladen som serveras direkt från en chokladfontän. Råda Gelato, Göteborg I hjärtat av Linnéstaden hittar du detta krypin, där man kan svalka sig med lokalproducerad glass gjord på ekologiska mejerier utan tillsatser. Glassbaren, Bräcke Italiensk gelatobar väl värd ett besök och som dessutom kammade hem silver för sin vaniljglass och brons för sin chokladglass i glass-SM 2017. Här serveras även ett stort utbud av teer. Glassmakeriet, Ystad Befinner du dig i södra Sverige i sommar? Då får du inte missa denna pärla. I det lilla glassköket i Ystad tillverkas 24 olika smaker av ekologiska råvaror utan konserverings- eller färgämnen. Skräddarsytt för tarmen Kimchi, kombucha, probiotika… och tarmfloracocktails. Nu är det enklare än någonsin att få i sig det kroppen behöver! Som ett resultat av den allt större kunskapen om hur tarmfloran hänger ihop med hjärnan har startup-företaget Mela utvecklat skräddarsydda cocktails fyllda med goda bakterier för tarmen. Det enda man behöver göra är att svälja ett elektroniskt piller som mäter tarmfloran. Därefter är tanken att din cocktail kan anpassas helt efter dina egna behov och på så sätt både reducera stress och förbättra sömncykeln. Analysera mera Tänk dig att du går på toaletten och innan du hinner spola har inbyggda sensorer hunnit avläsa urinen och identifierat eventuella abnormiteter. Analysen skickas sedan direkt till din mobil så att du kan avläsa resultatet. Låter det för bra för att vara sant? Tänk igen. Om ICAs senaste trendspaning slår in kommer nämligen den smarta toaletten flytta in i våra hem redan 2025. Källa: ICAs Framtidsrapport 2019 8 BUFFÉ #04/2019
Buffé GALEN I GELATO!
Buffé EN KULINARISK TIDSRESA
Buffé MATSKOLA
Buffé SÄSONGENS SALLADER
Buffé SÅSMAGI
Buffé DET VÅRAS FÖR RABARBER
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT