Buffé 1
Buffé GALEN I GELATO!
Buffé EN KULINARISK TIDSRESA
Buffé MATSKOLA
Buffé SÄSONGENS SALLADER
Buffé SÅSMAGI
Buffé DET VÅRAS FÖR RABARBER DESSERT Det våras för
rabarber RABARBERGLASS 8–10 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 400 g rabarber 2 msk vatten 3 msk råsocker 2 krm vaniljpulver 2 ½ dl vispgrädde 250 g mascarpone 1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g hackade nötter och bär till topping GÖR SÅ HÄR 1. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull med vatten, socker och vanilj. Låt koka på svag värme 10–15 minuter till en kompott. Låt svalna. 2. Vispa grädden fluffig. Vispa ihop mascarpone och kondenserad mjölk. Blanda ner hälften av rabarberkompotten och vänd sist ner grädden. Häll i en form och ringla över resterande kompott. Ställ i frysen minst 6 timmar. 3. Ta fram ca 20 minuter före servering. Kula glassen och toppa gärna med hackade nötter och bär eller bjud i våffelstrutar. Lika god att äta som vacker att titta på – nu är rabarbersäsongen här! Inspireras av sockersöta recept och lär dig allt du behöver veta om den syrliga råvaran. UGNSBAKAD RABARBER MED NÖTKOLASÅS 4 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 300 g färsk rabarber ¾ dl råsocker 3 msk smör och smör till formen 1 msk färskpressad citronjuice vaniljglass till servering Nötkolasås 100 g smör 1 dl råsocker 1 dl ljus sirap 1 dl vispgrädde ½ tsk flingsalt 1 dl grovt hackade nötter, gärna hasselnötter eller pistage GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175° C. Ansa, skölj och skär rabarbern i ca 10 cm långa bitar. Lägg i en smord ugnsform och strö över socker. Klicka på smör och ringla över citronjuice. Ställ in i ugnen 20–30 minuter tills rabarbern mjuknar. Ös då och då med vätskan. 2. Nötkolasås: Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Tillsätt övriga ingredienser utom nötterna. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 minuter. Rör ner nötterna. 3. Servera den varma rabarbern och nötkolasåsen med vaniljglass. 32 BUFFÉ #04/2019 › RECEPT SOFIA NILSSON STYLING CAROLINE DAFGÅRD WIDNERSSON FOTO LENNART WEIBULL
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT