Buffé 1
Buffé GALEN I GELATO!
Buffé EN KULINARISK TIDSRESA
Buffé MATSKOLA
Buffé SÄSONGENS SALLADER
Buffé SÅSMAGI
Buffé DET VÅRAS FÖR RABARBER
RABARBERPAJ MED MANDELMASSA 8–10 PERSONER / 45 MI
N INGREDIENSER 500 g rabarber 100 g mandelmassa 125 g rumsvarmt smör ¾ dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk finrivet citronskal 2 krm flingsalt 2 dl havregryn 1 msk majsstärkelse smör till formen GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175° C. Riv mandelmassan och nyp ihop med smör, socker, mjöl, citronskal och salt till en deg. Blanda ner havregrynen. 2. Ansa, skölj och skär rabarben i mindre bitar. Blanda rabarbern med majsstärkelsen och lägg i en smord pajform. Strö över smulet och ställ in i mitten av ugnen 35–40 minuter tills den är gyllene. Servera gärna med grädde eller vaniljsås. SPARA INFÖR VINTERN Visste du att rabarber går utmärkt att frysa in? Perfekt att plocka fram för den kallare säsongens bak och mellanmål! ÄT GÄRNA STJÄLKEN – MEN INTE BLADEN Låt dig inte luras av skönheten i rabarberns frodigt gröna blad. De innehåller höga halter av oxalsyra, vilket i för stora mängder är giftigt. › DEKORERA HEMMET Rabarbern blommar vanligtvis i maj–juni och de ståtliga, gulvita blommorna gör sig fina som snittblommor inomhus. RIK PÅ FIBER Rabarbern är en källa till fibrer, som bidrar till att hålla blodfettnivåerna låga och ger en långsam stegring av blodsockret. 33 BUFFÉ #04/2019
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT