Buffé 1
Buffé GALEN I GELATO!
Buffé EN KULINARISK TIDSRESA
KLASSIKER WALLENBERGARE MED POTATISPURÉ 4 PERSONE
R / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 400 g finmalen kalvfärs 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör salt, svartpeppar brynt smör och rårörda lingon till servering Potatispuré 800 g skalad potatis 1 dl vispgrädde ½ dl mjölk (3 %) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot Ärtor 200 g frysta gröna ärtor 2 msk smör ½ finhackad gul lök GÖR SÅ HÄR 1. Lägg bunken till färsen i frysen och se till att alla ingredienser är kylskåpskalla. 2. Blanda färs och 1 tsk salt. Tillsätt äggulor, grädde och 2 krm peppar och blanda ihop. Forma 8–10 stycken små Wallenbergare. Vänd i ströbröd och stek i smör 4–5 minuter per sida. 3. Potatispuré: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt ånga av. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull. Pressa potatisen och vispa ihop med den varma gräddmjölken. Smaka av med citronskal, muskot och ½ tsk salt. 4. Ärtor: Koka upp 1 dl vatten, smör, lök och 2 krm salt i en kastrull. Lägg ner ärtorna och sjud 2–3 minuter. Servera Wallenbergarna med potatispuré, ärtor, brynt smör och rårörda lingon. RÖDING PÅ NORRLANDSVIS 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 4 rödingfiléer à ca 150 g 1 bananschalottenlök 2 dl vispgrädde 1 msk messmör ½ dl hackad dill smör, salt kokt potatis till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 2 msk smör tills den mjuknar. Häll i grädde, messmör och 2 krm salt. Låt koka ihop 2–3 minuter. 2. Stek filéerna i en stekpanna i 2 msk smör med skinnsidan nedåt, krydda med 2 krm salt. Vänd och häll över den varma såsen, låt sjuda ca 2 minuter. 3. Strö över dillen och servera med kokt potatis. 17 17 BUFFÉ #04/2019 ›
Buffé MATSKOLA
Buffé SÄSONGENS SALLADER
Buffé SÅSMAGI
Buffé DET VÅRAS FÖR RABARBER
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT