Buffé 1
Buffé GALEN I GELATO!
Buffé EN KULINARISK TIDSRESA
Buffé MATSKOLA
Buffé SÄSONGENS SALLADER
Buffé SÅSMAGI
Buffé DET VÅRAS FÖR RABARBER
Buffé #MITTBUFFE #MITTBUFFE Inspireras av Inget sm
akar så gott som mat lagad med omtanke av råvaror som odlats och skördats med egna händer – det är Kat Ekeströms motto. Berätta om ditt Instagramkonto! – En allätares presentation av egna skördar. Det började med fokus på skog, men nu också det jag odlar, skördar och lagar från min kolonilott. Vilt är underbart, men skogen blev för trång. Viltkött gillas särskilt bland mina följare, det är ganska ovanligt på Instagram. Hur började ditt matintresse? – Jag växte upp med kullersten under fötterna och en lyxig saluhall som granne. Vi hade tillgång till fantastiska råvaror men befann oss långt från matens ursprung. Idag är jag med hela vägen och är nördigt intresserad av allt från mjölksyrade grönsaker till detaljstyckning av kött. Vad är typiskt för din matlagning? – Jag gör grejer från grunden. Den bästa middagen börjar med ett frö eller en lyckad jaktdag. Det blir bäst om man är nära råvarorna så att man verkligen lär känna dem, vet hur de utvecklas, doftar och smakar i olika stadier. Vilken är den mest underskattade maträtten enligt dig? – Hemgjord majonnäs. Enkel att göra, lätt att variera och gott till mycket. Majonnäs har fått oförtjänt dåligt rykte med taskiga helfabrikat. / "Tarte flambée med primörskörd och riktigt god ost." @skogtillbord Vi älskar att inspireras av er matlagning! Tagga dina matbilder med #mittbuffe på Instagram och få chansen att synas här. KAT EKESTRÖM ÅLDER: 58 år. BOR: Söderköping. GÖR: Skriver och fotar mat för blogg och olika tidningar. "Rödbetans magi förvandlar en enkel hummus till extraordinär." "Porchetta på vildsvinssida doftar fantastiskt efter en evighet i ugnen." 35 BUFFÉ #04/2019 3 INSTAGRAMFAVORITER: @martin_nordin @cookrepublic @kraut_kopf TEXT LIV BOSSUYT FOTO KAT EKESTRÖM
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT