Buffé 1
Buffé GALEN I GELATO!
Buffé EN KULINARISK TIDSRESA
Buffé MATSKOLA
Buffé SÄSONGENS SALLADER
Buffé SÅSMAGI
Buffé DET VÅRAS FÖR RABARBER
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
ICAs EGNA SIDOR N Såsmästarna i Småland I den små
ländska bygden Moheda ligger Atria Moheda, en småskalig fabrik med kring 20 anställda. Här tillverkas ICAs egna soppor och såser – där naturliga råvaror står i fokus. MATS ARTMANS MATINTRESSE tog fart när han som nioåring började steka sina egna pannkakor. Sedan dess har han jobbat som såväl kock som köksmästare, för att under de senaste 20 åren ägna sig helt åt produktutveckling. Idag jobbar han på företaget Atria som äger fabriken i Moheda, och ligger bland annat bakom recepten på ICAs egna makalösa såser. Berätta om fabriken i Moheda! – Fabriken startades i mitten av 70-talet och drivs idag av bröderna Mikael och Niclas Kanstedt. Fabriken har en fantastiskt kunnig personal, med en gedigen fingertoppskänsla för tillverkningen av såserna. Förutom ICAs soppor, såser och grytbaser tillverkas här även de småländska specialiteterna isterband och sylta. Vad är det som gör ICAs egna såser så unika? – Den vanliga uppfattningen är att såser som tillverkats i fabrik innehåller en massa onödiga ingredienser, men så är inte fallet med såserna som tillverkas i Moheda. De innehåller i princip samma ingredienser som används för hemlagade såser, förutom buljongen som är av betydligt högre kvalitet än den man köper i butiken. Hur jobbar ni med naturliga ingredienser? – Vi försöker alltid att minimera onödiga extrakt i våra produkter, dels för att det är mer hälsosamt för kroppen och dels för att lyckas skapa godare smaker. Våra såser ska smaka som hemlagat! ICAs värmbara såser är gjorda på naturliga råvaror och noga kontrollerade för att leva upp till våra högt ställda krav på smak och kvalitet. De finns i flera varianter och passar lika bra till vardag som till fest. MATS ARTMAN BOR: Helsingborg. GÖR: Produktutvecklare på Atria. FAVORITSÅS: En god och välgjord beurre blanc till en fiskbit med grönsaker. 37 BUFFÉ #04/2019 R Foto Alexander Hall I C A s E A G S I D O
Buffé SLUTET GOTT