Buffé 1
Buffé GALEN I GELATO!
Buffé EN KULINARISK TIDSRESA
Buffé MATSKOLA
Buffé SÄSONGENS SALLADER
Buffé SÅSMAGI SÅS Såsmagi TEXT LIV BOSSUYT RECEPT
TOMMY MYLLYMÄKI STYLING ELIN ÅSTRÖM FOTO CHARLIE DREVSTAM BEURRE BLANC MED DRUVOR, REGNBÅGSROM OCH GRÄSLÖK CA 3 DL / 30 MIN INGREDIENSER ½ bananschalottenlök 1 dl vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 250 g rumsvarmt smör 1 dl kvartade kärnfria druvor 2 msk regnbågsrom eller tångkaviar 2 msk finskuren gräslök salt GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka löken. Lägg lök, vin och vinäger i en kastrull och koka upp. Låt koka ihop tills 2–3 msk återstår. 2. Skär smöret i tärningar. Vispa ner i fyra omgångar på medelvärme. Ta från värmen och tillsätt druvor, regnbågsrom och gräslök. Smaka av med salt. Servera genast. PASSAR TILL Fisk. VIKTIGT Använd rumsvarmt smör och låt vätskan vara konstant sjudande när du vispar ner smöret långsamt. Tips! Använd stavmixer istället för att vispa för hand. Med rätt sås till maten kommer du långt. Stjärnkocken Tommy Myllymäki har tagit fram fenomenala såsrecept du inte vill leva utan, där fyra klassiker fått nya smaker. 29 BUFFÉ #04/2019
Buffé DET VÅRAS FÖR RABARBER
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT