Buffé 1
Buffé GALEN I GELATO!
Buffé EN KULINARISK TIDSRESA
Buffé MATSKOLA MATSKOLA Så gör du Kroppkakor Bland
a potatis, ägg, salt och mjöl till en deg. Att göra egna kroppkakor kräver lite pyssel men är väl värt besväret. Vi visar steg för steg hur det går till. TIPS! Recept på rårörda lingon hittar du på sidan 16. Lägg på fyllningen och forma till en boll. KROPPKAKOR 4 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg mjölig potatis 300 g rimmat fläsk eller bacon 1 gul lök 1 tsk mortlad kryddpeppar 1 ägg 1 tsk salt 3 dl vetemjöl skirat smör och rårörda lingon till servering Sjud i saltat vatten. 23 BUFFÉ #04/2019 GÖR SÅ HÄR 1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna. 2. Skär fläsket i små tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs fläsket med löken ca 5 minuter tills det får lite färg, blanda ner kryddpepparen. 3. Pressa potatisen i en bunke. Blanda med ägg, salt och mjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg. Forma till en 10 cm tjock rulle på en lätt mjölad bänk. Skär i 12 skivor. Lägg en skiva i handen och platta till. Lägg lite fyllning i mitten och vik ihop. Forma till en boll. 4. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner hälften av kroppkakorna och låt sjuda 10 minuter efter att de flutit upp till ytan. Sjud även resterande. 5. Servera direkt med skirat smör och rårörda lingon, eller låt svalna, halvera och stek i smör innan servering. RECEPT SOFIA NILSSON STYLING ELIN ÅSTRÖM FOTO CHARLIE DREVSTAM
Buffé SÄSONGENS SALLADER
Buffé SÅSMAGI
Buffé DET VÅRAS FÖR RABARBER
Buffé #MITTBUFFE
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SLUTET GOTT