Buffé 1
– Kom igen nu, spritsa allt vad ni kan! Markus Au
jalay peppar dessertgänget. 5 x Årets kock Att få laga mat tillsammans med en Årets kock är få förunnat. Men när stiſt elsen Min stora dag bad om hjälp ställde föreningen Årets kock utan tvekan fem av sina medlemmar till förfogande. Vinnarkockarna Roland Persson, Stefan Eriksson, Andreas Hedlund, Markus Aujalay och Daniel Räms guidade och lagade tillsammans med barnen i Restaurangakademiens kök i Stockholm. Som fi nal bjöd barnen sina föräldrar på en riktig festmiddag. Voilà! Wiktoria och Olivia ställer fram de rostade rotfrukterna. – Ungarna skär bättre än de vuxna vi har på kurs här. Willmas knivkontroll impar på Daniel Räms, Årets kock 2013. – Sänk ner tomaterna i kokande vatten, räkna till tio. Upp med dem, och direkt ner i iskallt vatten. Sedan är det bara att dra bort skalet. Stefan Eriksson visar Agnes, Matilda, Izabella och Thea hur man skållar tomater. Glass i stora lass. Lina har vispat 20 äggulor – minst! – Vågar vi vända bunken upp och ner? Markus Aujalay och Izabella funderar på om marängsmeten är tillräckligt fast.