Buffé 1
HELGRILLAD KYCKLING MED PÄRON OCH PALSTERNACKA Fy
ll en långpanna med klyftor av päron, palsternacka och potatis. Lägg till en kyckling. Skjuts in i ugnen. Vem gillar inte när middagen lagar sig själv i ugnen? FÖR 4 PERSONER 1 stor kyckling (ca 2 kg) 1+2 citroner 1 kruka timjan 2 tsk torkad rosmarin 3 palsternackor 3 stora fasta potatisar 3 päron Extra lyxig känsla med en hel fågel på en bädd av gott 2 hela vitlökar olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Skär 1 citron i bitar. Fyll kycklingen med bitarna och hälften av timjankvistarna. 3. Klappa in kycklingen runt om med 2 msk olja. Gnid in rosmarin och 1½ tsk salt. Lägg kycklingen i mitten av en långpanna. 4. Skala och skär palsternackor och potatisar i långa klyftor. 5. Dela, kärna ur och klyfta päronen. 6. Lägg alla klyftor runt kycklingen. Blanda med resterande timjankvistar, 2 msk olja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. 7. Dela vitlökarna och citronerna i halvor. Lägg dem i långpannan. 8. Tillaga mitt i ugnen 60–70 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen på kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Ljuvligt gott med päron, kyckling och örter Från trädgård till tallrik. B U F F É 8 • 2013 23