Buffé 1
Charlie fi xar SMAKRIKT Egna grönsaker, lokal går
dskyckling och plommon från grannen. Häng med till Skåne och budgetbjudning hos Charlie Söderberg. Det blir enkelt, rustikt och smakrikt. Text Josephine Carr Foto Per Magnus Persson Recept Charlie Söderberg D et är sensommar på Skånegården. Charlie och Andrea Söderberg har bett några kompisar komma över på en bit mat. I ugnen samsas en plåt med squash och en örtspäckad gårdskyckling. Rödbetsbrödet är redan bakat. I kylen väntar en bunke med inkokta plommon. Charlie hämtar mynta från landet. – Jag älskar god mat, den är en genväg till själen. Jag känner mig rik när jag får tillaga goda rätter på lokala råvaror som följer säsong. Med fl ytten från Stockholm till Skåne har han och familjen hamnat rätt. De botaniserar ofta hos lokala producenter. Den egna trädgården ger frukt, bär och grönsaker. Kompisar som jagar levererar viltet. I frysen 20 B U F F É 8 • 2013 fi nns därför alltid vildsvin, hjort, anka, sockerärter, skärbönor, vinbär, äpplen och rabarber. Som liten drömde Charlie om att bli kock, men »händerna höll inte«. I stället blev det ett brokigt yrkesliv. Han har hunnit med att vara både gatuartist och fastighetsmäklare. I dag har Charlie blivit en folkbildare som inspirerar människor till att ta sina liv och plånböcker till nästa nivå. Hans seminarier om rikedom drar mycket folk. Målet är att göra skillnad. Jobbet innebär mycket tankeverksamhet, så praktiska avbrott är viktiga. På ledig tid är Charlie en riktig »Ernst«. Han och Andrea tar hand om sin trädgård. Det gamla huset behöver skötas. Och så fi nns ju matlagningen där. Det kan bli en enkel Charlie Söderberg Ålder 38 år. Familj Hustrun Andrea, Primus, 4 år. Bor I en liten by i södra Skåne. Yrke Rikedomscoach. Aktuell Leder andra säsongen av tv-serien Tonårsbossen samt håller seminarier runt om i landet. Tycker om Att bli bjuden på middag, och jag hjälper gärna till. Favoritråvara Anka i alla dess former. Alltid hemma Skärbönor, vinbär, äpplen och rabarber från egna trädgården. Drömmer om Att besöka en spännande sushikrog i Tokyo. 5 plånboksvänliga RECEPT